Ο Γ. Τσιρώνης ρίχνει την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα στην…κοινωνία και τα λόμπι!

Όταν η αποποίηση της ευθύνης ξεπερνάει κάθε όριο…

“Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας”.

Αυτό υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο , αναφερόμενος στην εκτεταμένη ρύπανση που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη ΙΙ” τα ξημερώματα της Κυριακής. Όπως είπε εξάλλου, “δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι συνέπειες της ρύπανσης”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την ευθύνη έχουν τα οικονομικά λόμπι και τόνισε ότι η καταστροφή πάντα επηρεάζει την τσέπη των φορολογούμενων και των εθελοντών, ενώ τα κέρδη πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν εναντίον της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για καθυστερημένη κινητοποίηση, ο κ. Τσιρώνης είπε ότι σε όλο τον κόσμο ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού και ότι αν κάναμε κρατική εταιρεία για αυτές τις δουλειές με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζονται θα μας έλεγαν κρατιστές.

“Αν τολμούσαμε να πούμε ότι θα φτιάξουμε κρατικό μηχανισμό για πετρελαιοκηλίδες στο Λιμενικό με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό θα μας λέγανε κρατιστές. Έτσι είναι η διεθνής πρακτική. Μάλιστα δεν ισχύει ότι δεν υπήρχε ενημέρωση” υπογράμμισε.

SHARE