Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ… ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ – ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

 

Απάντηση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την καταψήφιση από τον Γιώργο Παπανδρέου του άρθρου του πολυνομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εξέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε αυτή χρησιμοποιεί την ίδια φρασεολογία επιστρέφοντας ουσιαστικά τους χαρακτηρισμούς για «υποκρισίες» και «προσωπικά πολιτικά παιχνίδια» τονίζοντας επίσης ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:

Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση.

Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.

Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«H K.O. του ΠαΣοΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.

Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠαΣοΚ.

Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως  τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.

Κανένα άλλωστε μέλος της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ δεν έθεσε  ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠαΣοΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης  και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

Οι υποκρισίες και τα  προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ψηφοφορία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φανερά εκνευρισμένος, μετέβη στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στην Βουλή και φέρεται να τού είπε «είναι ντροπή σου αυτό που έκανες, δεν με ενημέρωσες καν ούτε ήρθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να πεις τις απόψεις σου. Δεν με έπιασες καν να μου πεις ότι είχες πρόβλημα». Ο κ. Παπανδρέου τον κοιτούσε απορημένος και δεν αντέδρασε.

Ο κ. Βενιζέλος επέπληξε μέσα στην αίθουσα της Βουλής και τον Απόστολο Κακλαμάνη, λέγοντας του ότι κορόιδευε το κόμμα και την κυβέρνηση όταν ακόμα και από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν αρχικά αποφασισμένος να διαγράψει τόσο τον κ. Παπανδρέου όσο και τον κ. Κακλαμάνη, αλλά επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις γιατί δεν ήθελε να σημειωθεί πρόβλημα στη δεδηλωμένη.

Τις προηγούμενες ημέρες κίνηση να επικοινωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει επί του πολυνομοσχεδίου. Η κίνηση αυτή φέρεται να είχε γίνει με προτροπή του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιβάλλοντος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες, θεωρώντας ότι η κύρια αιτία για την πτώση της κυβέρνησής του ήταν οι τράπεζες.

 

 

SHARE