Ο Γ.Καρατζαφέρης επιστρέφει στη ΝΔ – Διεύρυνση και προς τα αριστερά θα επιχειρήσει ο Α.Σαμαράς

Με την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από την Κίνα, στα τέλη της εβδομάδας, θα ξεκινήσουν ουσιαστικά και οι διεργασίες στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς, προκειμένου – όπως τονίζουν έμπειρα κομματικά στελέχη – το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, να εκπέμπει όχι μόνο το μήνυμα της ανανέωσης αλλά και να σηματοδοτεί την αμφίπλευρη ιδεολογική και πολιτική διεύρυνση της συντηρητικής παράταξης της χώρας.

Τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού πιστοποιούν ότι η προσπάθεια που θα καταβληθεί είναι – και μέσω συγκεκριμένων προσώπων και μέσω πολιτικών πρωτοβουλιών – η ΝΔ να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό, αυξάνοντας και τα ποσοστά επιρροής της στο εκλογικό σώμα, στα επίπεδα του 2009.

Ήδη, η κίνηση του πρωθυπουργού να προτείνει στον προερχόμενο από την Αριστερά και με συγκεκριμένη διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ, Β. Παπαχρήστο τη θέση του αναπληρωτή μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας στον ΟΟΣΑ αποτελεί – σύμφωνα με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου – το πρώτο σαφές δείγμα των προθέσεων του κ. Σαμαρά. «Θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση» διαβεβαιώνουν τα ίδια πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη κίνηση θα γίνει προς τον χώρο της Δεξιάς και συγκεκριμένα προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη. Ο κ. Σαμαράς προσανατολίζεται στο να προσκαλέσει τον κ. Καρατζαφέρη στο συνέδριο της ΝΔ, μία κίνηση που θα παραπέμψει προφανώς σε έναν καταρχάς «πολιτικό αρραβώνα», ο οποίος θα εξελιχθεί σε «γάμο» στις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε κι αν αυτές γίνουν.

ΠΗΓΗ: REAL.GR

SHARE