Ο Γιούνκερ φόρεσε γραβάτα στον Αλέξη! Σε εξέλιξη η συνάντηση

tsipras gravata

 

 

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, στον απόηχο της χθεσινής τριμερούς με Μέρκελ και Ολάντ. 

Προειδοποίηση κατά μιας εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν πρόκειται μόνο για οικονομικούς λόγους και λόγους νομισματικής πολιτικής, αλλά επίσης και για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

«Δεν μπορεί κανείς απλώς να διώξει (σ.σ.την Ελλάδα) από τη νομισματική ένωση. Όμως φυσικά οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να δείχνουν αλληλεγγύη απέναντι σε αυτούς που τους δείχνουν αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Γιούνκερ θέλησε να απαντήσει σε όσους αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ενιαίο νόμισμα. «Το ευρώ δεν είναι η αιτία για το γεγονός ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ απομακρύνονται η μία από την άλλη. Χωρίς το ευρώ θα βρισκόμασταν σε νομισματικό πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης, ο Γιούνκερ και η γραβάτα

Άλλη μια… εύθυμη στιγμή είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Αυτή τη φορά ο Γιούνκερ φόρεσε γραβάτα στον Αλέξη Τσίπρα, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί το αγαπημένο θέμα των Ευρωπαίων, που έχουν βάλει σκοπό να πείσουν στον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει τις στιλιστικές τους επιλογές.

Θα τους προτείναμε αν θέλουν να το κατορθώσουν, να “κουρέψουν” το ελληνικό χρέος…

 

SHARE