Ο Β. Πόυτιν προειδοποιεί: Θα πληρώσετε ακριβά τον αποκλεισμό Ρώσων από τη χρήση Visa, Mastercard

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση σήμερα ότι εάν αποφασιστεί να περιορισθεί η χρήση από τους Ρώσους πολίτες των συστημάτων πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών των ομίλων που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Ευρώπη, αυτό θα αποτελέσει μπούμερανγκ για την αμερικανική και την ευρωπαϊκή οικονομία, αφού οι επιχειρήσεις τους θα απολέσουν σημαντικά μερίδια αγοράς.

Την περασμένη εβδομάδα η Visa και η MasterCard σταμάτησαν να παρέχουν υπηρεσίες για τις πληρωμές και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών τόσο στους πελάτες της τράπεζας Rossiya (Ρωσική Εμπορική Τράπεζα), όσο και στους πελάτες άλλων ρωσικών τραπεζών.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα δικό της ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών, εναλλακτικό προς αυτό των Visa και Mastercard. «Οφείλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας και θα το κάνουμε», ανέφερε ο Πούτιν. Νωρίτερα η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιουλίνα και ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ είχαν επίσης ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ενός τέτοιου συστήματος.

SHARE