Ο Α. Τσίπρας συνεχίζει τα…χριστουγεννιάτικα δώρα – Μέτρα για τους νησιώτες αύριο από τη Νίσυρο

tsipras periodeiaΣτη Νίσυρο θα βρεθεί αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο περιοδείας, όπου θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για την κυβερνητική πολιτική στα νησιά.

Το πρωί της Τετάρτης, συμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου και θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Από το ακριτικό νησί ο πρωθυπουργός που θα συνοδεύεται από τον υπουργό Ναυτιλία και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό. αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής.

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την επίσκεψη του Aλέξη Τσίπρα στη Νίσυρο εξέφρασε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος του νησιού Χριστοφής Κορωναίος, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου επισκέπτεται το νησί πρωθυπουργός, γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία.

«Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την πρόσκληση που του απηύθυνα να επισκεφτεί το νησί πριν από δύο μήνες», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κορωναίος, κάνοντας γνωστό ότι το δημοτικό συμβούλιο Νισύρου, σε έκτακτη συνεδρίαση του την Κυριακή, αποφάσισε να ανακηρύξει το πρωθυπουργό επίτιμο δημότη Νισύρου, πράγμα που θα γίνει αύριο σε ειδική τελετή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής

Την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας μέσω επενδυτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα απαντούν σε χρόνια προβλήματα των τοπικών παραγωγών.

Την αναβάθμιση των δομών Υγείας και Παιδείας των νησιών, καθώς και στελέχωσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό.

Προγράμματα για νέους εως και 40 χρονών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και σε καινοτόμες ιδέες (start-ups).

Προγράμματα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Συγκεκριμένα για τον πολιτισμό σε άμεση εφαρμογή αναμένεται να τεθεί πρόγραμμα που θα εξυγχρονίζει τις υποδομές των δημόσιων μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας προβλέπεται να ανοίξει και ο διάλογος για την χάραξη ενός νέου πλαισίου για το ακτοπλοικό δίκτυο. τα μέτρα για τη νησιωτική πολιτική.

SHARE