Ο Αμβρόσιος έβγαλε τους ιερείς στο δρόμο για το Σκοπιανό

Στους δρόμους… βγήκαν   περίπου 60 ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως από την Αιγιαλεία, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αγωνία και ανησυχία τους για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Οι ιερείς, κρατώντας πανό που έγραφαν «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», πρωτοστατούντος του Αμβροσίου έκαναν πορεία στον κεντρικότερο δρόμο του Αιγίου, τη Μητροπόλεως.


Η πομπή ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι από τα φανάρια της Σολωμού, ενώ ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους, επικροτώντας την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη. Την ίδια ώρα οι καμπάνες των Ιερών Ναών χτυπούσαν χαρμόσυνα θέλοντας το «όχι» της εκκλησίας στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Η πομπή κατέληξε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας όπου όλοι οι ιερείς μπήκαν στο εσωτερικό του, ψάλλοντας τρισάγιο.

Και οι ιερείς δεν σταμάτησαν εκεί… Πήγαν και στα διόδια, στην εθνική οδό, όπου μοίρασαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς καλώντας τους σε ξεσηκωμό.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Φανερωμένης το πρωί της Κυριακής, στις 11 το πρωί, με πρωτοβουλία της τοπικής εκκλησίας και τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και τοπικών φορέων.

 

SHARE