Οργή εισαγγελέων κατά της κυβέρνησης για τις παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου – Πολάκη

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις πρόσφατες επικριτικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή, Δ. Παπαγγελόπουλου κατά των δικαστικών αλλά και των όσων υποστηρίζει κατά καιρούς ο αναπληρωτής υπ. Υγείας, Π. Πολάκης για τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας εξαπολύει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν χωρίς περιστροφές ότι οι επιθέσεις αυτές βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν τη Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν.

«Η Δικαιοσύνη συνιστά τον τρίτο και πλέον αξιόπιστο πυλώνα της Δημοκρατίας.  Από τη θέση σε ισχύ του Συντάγματος, οι λειτουργοί της ασκούν υπεύθυνα και μέσα στα συνταγματικά πλαίσια τα καθήκοντά τους, μεταξύ των οποίων είναι και ο έλεγχος, μέσω των δικαστικών αποφάσεων, της εκτελεστικής εξουσίας, προς όφελος του ελληνικού λαού.

Κατά συνέπεια, οι αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν την Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν» υπογραμμίζουν οι εισαγγελείς, οι οποίοι καλούν όποιον γνωρίζει συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που αντιβαίνουν στα καθήκοντά τους, «να απευθυνθεί άμεσα στα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, αντί να αναφέρει ως γεγονότα, πραγματικές ή προσχηματικές υποψίες του, προκαλώντας απαράδεκτη γενίκευση που αμφισβητεί τη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία αυτών και βλάπτει ευθέως το θεσμό της δικαιοσύνης».

Η Ένωση κάνει σαφές προς τους πολίτες ότι «οι Έλληνες εισαγγελείς εκτελούν, όπως οφείλουν τα καθήκοντά τους, τηρώντας απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους και θα συνεχίσουν να το πράττουν, όπως έχουν υποχρέωση απέναντι στον Ελληνικό λαό, τηρώντας τον όρκο τους».

Τέλος, καλεί τους εισαγγελικούς λειτουργούς να αδιαφορήσουν για τις ανοίκειες δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα από διάφορους λειτουργούς της εκτελεστικής εξουσίας και να συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, επιδεικνύοντας το σθένος και το ήθος που τους αρμόζει.

Σημειώνεται πως πρόσφατα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος με αφορμή τη συζήτηση για το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τον Γ. Παπαντωνίου είχε αναφέρει ότι «υπήρξε στη χώρα περίοδος που οι μίζες έπεφταν βροχή- καταιγίδα και μάλιστα τροπική- αλλά εισαγγελείς και δικαστές έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν».

SHARE