Ομιλία Καμμένου σε Εθνοφύλακες: “Δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων”

Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενοςΟ υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας ανέφερε πως «δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων».

Στη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για την ολοκλήρωση του Έτους Εφέδρων και Εθνοφυλάκων, ο κ. Καμμένος, αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική της Άγκυρας, γύρω από το ζήτημα της Συνθήκης, αλλά και στην πρόσφατη εισβολή εθνικιστών στην Αγία Σοφία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη σε πράξεις ακραίου εθνικισμού και μεγαλοϊδεατισμού. «Η απάντησή μας είναι μολών λαβέ, έτσι μας έχει διδάξει η ιστορία», είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στους στρατιωτικούς, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη και ότι δεν στρέφεται εναντίον κανενός.

Αναφερόμενος στο θεσμό των εθνοφυλάκων και εφέδρων, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «ανιδιοτελή προσφορά στην πατρίδα», τόνισε ότι «αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αμυντικής δομής της χώρας και πρόσθεσε ότι η άμυνα της πατρίδας αποτελεί υποχρέωση όλων. Έχουμε ξεπεράσει το 200% των στόχων που βάλαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά σ’ ό,τι αφορά την οργάνωση και την εκπαίδευση στα τάγματα εθνοφυλακής, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης ο υπουργός συνομίλησε με εθνοφύλακες και εφέδρους στα Γιάννινα, στη Μυτιλήνη, αλλά και στον Έβρο. Εξάλλου, στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν έφεδροι και εθνοφύλακες που διακρίθηκαν, ενώ πραγματοποιήθηκαν και επιδείξεις παρουσία εκατοντάδων εφέδρων και εθνοφυλάκων που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη από διάφορες

Δεν θα συναινέσω σε χρήση του όρου «Μακεδονία»

Κατηγορηματικός ότι δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία της ΠΓΔΜ εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την τελευτή εγκαινίων οκτώ στρατιωτικών οικημάτων στο Στρατόπεδο «Νταλίπη» στη Θεσσαλονίκη.

«Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή ήταν η μη χρήση του όρου “Μακεδονία” και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Συμπλήρωσε επίσης πως «όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου “Μακεδονία” για την ονομασία των Σκοπίων».

SHARE