Ολυμπιακός: Θα διεκδικήσει το Διηπειρωτικό στο μπάσκετ, 17 χρόνια μετά!

Ύστερα από 17 χρόνια, το Διηπειρωτικό Κύπελλο επιστρέφει! Και φυσικά θα έχει ελληνικό χρώμα! Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την πρωταθλήτρια Αμερικής, Πινέιρο σε δύο αγώνες που θα διεξαχθούν στις αρχές Οκτωβρίου και πιο συγκεκριμένα στις 4 και 6 του μήνα.

Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, με τον νικητή να κατακτά το τίτλο του «υπερπρωταθλητή»! Η FIBA ανακοίνωσε την επιστροφή της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1996. Τότε που το είχε «σηκώσει» ο Παναθηναϊκός, λίγο καιρό μετά την πρώτη Ευρωλίγκα στο Παρίσι.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος σχολίασε: «Η παρουσία μας σε μία τόσο σημαντική στιγμή στο μπάσκετ είναι πολύ σημαντική για εμάς. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει κάτι το ιστορικό τα δύο τελευταία χρόνια και τα παιχνίδια στη Βραζιλία είναι το επόμενο βήμα στην προσπάθεια που έχει γίνει. Η Ευρωλίγκα και η FIBA αξίζουν συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον η διοργάνωση θα αποτελέσει ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός».

Πηγή: sport -fm.gr

SHARE