Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Σήμερα στέφονται Ολυμπιονίκες οι Μάντης – Καγιαλής

istio(upd)

Η άπνοια που επικρατεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας οδήγησε σε αναβολή της προσπάθειας των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή. Το ελληνικό πλήρωμα στα 470 ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει τη medal race στις 20:05 ώρα Ελλάδας, αλλά τελικά έμεινε στην αναμονή, καθώς οι διοργανωτές γνωστοποίησαν ότι η τελική ιστιοδρομία αναβλήθηκε και μετατέθηκε για σήμερα Πέμπτη  με ίδια ώρα έναρξης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μάντης και Καγιαλής έχουν εξασφαλίσει μία θέση στο βάθρο και απομένει η προσπάθειά τους στη medal race για να μάθουν την απόχρωση του μεταλλίου. Καθυστέρηση υπάρχει στη medal race στα 470 γυναικών, η οποία ακόμα δεν έχει αναβληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μόλις τρεις συμμετοχές, σε ιστιοπλοΐα και στίβο, θα έχει σήμερα  η Ελλάδα στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου.

Στην ιστιοπλοΐα, οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής μετέχουν στη medal race των 470 ανδρών με στόχο το χρυσό μετάλλιο. Με δεδομένο πως ήδη έχουν εξασφαλίσει το χάλκινο, το ελληνικό δίδυμο θα παλέψει για να βρεθεί είτε στο δεύτερο, είτε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών. Για να μπορέσουν να κατακτήσουν την κορυφή θα πρέπει οι Κροάτες Σίμε Φαντέλα-Ιγκόρ Μάρενιτς που προηγούνται στην κατάταξη με 12 βαθμούς βαθμούς ποινής λιγότερους, να πάρουν κατάταξη τουλάχιστον έξι θέσεις πίσω από το ελληνικό πλήρωμα.

Την ίδια στιγμή οι Αυστραλία Μάθιου Μπέλτσερ-Γουίλ Ράιαν θα πρέπει να καταλάβουν τουλάχιστον μια θέση πιο κάτω από το ελληνικό πλήρωμα στη medal race.

Στον στίβο, ο Λυκούργος Τσάκωνας θα συμμετέχει στη γ` ημιτελική σειρά των 200μ., ενώ ο Μιχαήλ Αναστασάκης θ` αγωνιστεί στη β` προκριματική σειρά της σφύρας.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων:

ΣΤΙΒΟΣ
17:05 Μιχαήλ Αναστασάκης (σφύρα, β` προκριματικό γκρουπ)
04:16 Λυκούργος Τσάκωνας (200μ., γ` ημιτελική σειρά)

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
20:05 Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής (470 ανδρών, Medal Race)

SHARE