Οι “53” του ΣΥΡΙΖΑ κατά Καμμένου – Κείμενο και από την “Πλατφόρμα”

 

«Εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως «ανάδελφο» κόμμα, ως  κόμμα χωρίς συμμαχίες ή με συμμαχίες «παρά φύσιν»,(σ.σ. αναφέρονται στους ανελ) που αναγκαστικά γέρνουν τη ζυγαριά προς τα δεξιά», τονίζουν οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ με κείμενο τους στην Κεντρική Επιτροπή.

«Ο χρόνος που απομένει είναι κρίσιμος για να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο αρχικός επώδυνος συμβιβασμός δεν ήταν στρατηγικός, δεν ήταν μόνιμος, δεν είχε ιδεολογικά χαρακτηριστικά», αναφέρουν.

Διαβάστε το κείμενο των «53» εδώ

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 2010

Κείμενο συμβολής κατέθεσε  και η κίνηση «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 2010» των Κώστα Ζαχαριάδη, Ρένας Δούρου, Γιάννη Μπαλάφα κ.α σε σχέση με τη μνημονιακή Ελλάδα και το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει από τώρα να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα από τον Αύγουστο το 2018.

«Τίποτα δεν είναι κλειδωμένο στον αυτόματο πιλότο. Το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα την ελληνική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να προχωρήσει άμεσα η συγκρότηση και εφαρμογή ενός ελληνικού αναπτυξιακού σχεδίου για την μεταμνημονιακή Ελλάδα στηριγμένου σε σταθερό έδαφος, με υγιή δημόσια οικονομικά», τονίζουν τα στελέχη της κίνησης. Μάλιστα συμπληρώνουν πως μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει μια ακόμη τετραετία.

Απευθυνόμενοι στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και στην Φώφη Γεννηματά τονίζουν πως «η ηγεσία του νέου φορέα στην Ελλάδα οφείλει να εγκαταλείψει την αντι – ΣΥΡΙΖΑ ρητορική και να ξαναθυμηθεί το ιδρυτικό πολιτικό, ιδεολογικό και προγραμματικό της πλαίσιο. Η κεντροαριστερά στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι και να συμπεριφέρεται ως Αντι-Αριστερά σε πλήρη αναντιστοιχία με την στάση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κυβέρνηση».

Οσον αφορά τη λειτουργία του κόμματος τα κορυφαία στελέχη επισημαινουν πως χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο μαζικό από ότι σήμερα, με ουσιαστικότερη συμμετοχή των μελών, ισχυρότερους δεσμούς με την κοινωνία, με ενότητα, αλληλεγγύη και ισχυρότερη δημοκρατική συλλογικότητα.

Στο κείμενο που κατατέθηκε για προβληματισμό από την πλατφόρμα 2010 σημειώνεται επίσης: «Μετά τον Αύγουστο του 2018, θα είμαστε εκτός μνημονίων, αλλά και υπό την εποπτεία των κανόνων, που ισχύουν στην Ευρωζώνη για όλα τα κράτη – μέλη, συν τις προβλέψεις των κανονισμών 472 και 473, που ισχύουν ήδη και εφαρμόζονται για τις χώρες που ήταν σε μνημόνιο και βγήκαν από αυτό, (Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρος).

Ωστόσο, ο βαθμός της ελευθερίας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής μεγαλώνει σημαντικά, και πρέπει να τον αξιοποιήσουμε με σοβαρότητα και αναπτυξιακό σχέδιο. Κεντρικοί στόχοι ο εκσυγχρονισμός, η ριζοσπαστική μεταρρύθμιση και η ισχυροποίηση της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, η ενίσχυση της ανάπτυξης, των επενδύσεων και του κοινωνικού κράτους και η καταπολέμησης της μεγάλης «πληγής» της φοροδιαφυγής σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο».

SHARE