Οι τράπεζες έβαλαν πωλητήριο σε ΝΗΡΕΑ και ΣΕΛΟΝΤΑ

Μπήκε «πωλητήριο» σε Σελόντα και Νηρέα - Κεντρική Εικόνα/VideoΔιαδικασίες πώλησης των συμμετοχών τους ανακοίνωσαν οι τράπεζες για τις εταιρείες Ιχθυοκαλλιέργειας  Σελόντα και Νηρέα.

Ειδικότερα η Νηρεύς ενημερώνει ότι έλαβε τέσσερις επιστολές προερχόμενες από τις τράπεζες Πειραιώς, Εurobank, Εθνική και Alpha Bank, μετόχους της εταιρείας, με τις οποίες γνωστοποιήθηκε ότι διερευνούν τις διαθέσιμες εναλλακτικές όσον αφορά στην αξιοποίηση των συμμετοχών τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με την συνδρομή των Lazard Frères SAS, PricewaterhouseCoopers και Alvarez & Marsal, ως χρηματοοικονομικών συμβούλων, και της δικηγορικής Εταιρείας Κουταλίδη, ως νομικού συμβούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες αποφάσισαν να δώσουν εντολή στους συμβούλους τους να οργανώσουν διαγωνιστική διαδικασία, η οποία ενδέχεται να καταλήξει στην πώληση του συνόλου ή μέρους της συμμετοχής εκάστης στο Νηρέα.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο του Νηρέα με τα ακόλουθα ποσοστά:

-Τράπεζα Πειραιώς 32,51%
-Eurobank Εργασίας 15,64%
-Εθνική Τράπεζα Ελλάδος 6,18%
-Alpha Τράπεζα 20,65%

Από την πλευρά της η Σελόντα,  τονίζει ότι οι τράπεζες αποφάσισαν να δώσουν εντολή στους συμβούλους τους να οργανώσουν διαγωνιστική διαδικασία, η οποία ενδέχεται να καταλήξει στην πώληση του συνόλου ή μέρους της συμμετοχής εκάστης στην εισηγμένη.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν τα ακόλουθα ποσοστά στο μετοχικό κεφάλαιο της Σελόντα:

-Τράπεζα Πειραιώς 32,92%
-Eurobank Εργασίας 13,28%
-Εθνική Τράπεζα Ελλάδος 11,44%
-Alpha Τράπεζα 21,97%

SHARE