Οι συγγενείς μπορούν να σώσουν τον Παπακωνσταντίνου; Ναι, αν το ΣΔΟΕ δει ότι οι καταθέσεις στο εξωτερικό είναι λεφτά δηλωμένα!

Οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου πάντως αναμένεται να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου την Τετάρτη στους οικονομικούς εισαγγελείς. Πρόκειται για την εξαδέλφη του πρώην τσάρου της οικονομίας Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη, καθώς και τον σύζυγο της αδελφής της Ανδρεα Ρωσσώνη.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να εξεταστούν ως ύποπτοι αφορούν: ηθική αυτουργία σε νόθευση εγγράφου, ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφου, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Οι εξηγήσεις τους, την προσεχή Τετάρτη, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς από αυτές θα κριθεί εν πολλοίς η δίκη τους ποινική μεταχείριση αλλά και του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι και η ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου από το ΣΔΟΕ, καθώς εάν τελικώς διαπιστωθεί ότι τα επίμαχα ποσά είναι δηλωμένα, δηλαδή έχουν φορολογηθεί, τότε δεν υφίσταται ζημία σε βάρος του Δημοσίου και συνεπώς θα αλλάξουν τα αδικήματα που αποδίδονται στους ίδιους αλλά και στον κ. Παπακωνσταντίνου.

SHARE