Οι πρώτοι που θα επιβιώσουν στο νέο πολιτικό σκηνικό

mixalos-agorastos

ΜΙΧΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΟΤΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΑ

Εάν θα μπορούσε να αποδωθεί σε κάποιους ο χαρακτηρισμός “πραγματικοί μάγκες” αυτός πηγαίνει σίγουρα στον Κώστα Μίχαλο και στον Κώστα Αγοραστό. Εκλεγμένοι και όχι δοτοί και οι δυο, πήραν ψήφους από το σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο από τα κόμματά τους, πρόκειται για δυο στελέχη της ΝΔ που δεν είπαν “όχι” στην πρόταση του πρωθυπουργού και αποφάσισαν να συμμετέχουν στην Επιτροπή για το Σύνταγμα. Σε αντίθεση με τον Τζιτζικώστα που αποδείχθηκε στενά κομματικός “πουλώντας” το εκλογικό του ακροατήριο το οποίο τον εξέλεξε με το απίστευτο ποσοστό της τάξης του 72% απέναντι στον κομματικό υποψήφιο Γ. Ιωαννίδη, Μίχαλος και Αγοραστός έδειξαν το δρόμο στην σύγχρονη κεντροδεξιά για το πως πρέπει να πορεύονται τα στελέχη της σε περιόδους άγριας οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

Ο Μίχαλος με τον Αγοραστό, παρά τις λυσαλλέες αντιδράσεις, λίγων είναι αλήθεια, ανεγκέφαλων κομματικών, έδειξαν επίσης στον Κ. Μητσοτάκη πως πρέπει να παράγεται πολιτική, άσχετα εάν οι ανεγκέφαλοι της ΝΔ δεν μπόρεσαν να τους αξιοποιήσουν ώστε να έχουν “Δούρειους Ίππους” μέσα στην Επιτροπή ώστε να ελέγχουν και να μαθαίνουν τις εισηγήσεις που θα καταθέσει. Για να συνέβαινε όμως αυτό, υπήρχε μια και μοναδική προϋπόθεση. Ότι οι κομματικοί της ΝΔ θα είχαν… μυαλό για να τα καταλάβουν όλα αυτά. Τώρα έμειναν με την πίκρα ότι παρά τις πιέσεις της ΝΔ Μίχαλος και Αγοραστός δεν πείσθηκαν και συμφώνησαν να μπουν στην Επιτροπή και κάνουν τους ήρωες της πλάκας ότι πέρασε η κομματική γραμμή με τον Α. Τζιτζικώστα.

Υπό αυτή την έννοια, η ΝΔ όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, παραμένουν σε λογικές δεκαετίας του ’50. Λογικές που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν αφού η συντριπτική πλειοψηφία των κομματικών στελεχών είναι μη ενεργά στην κοινωνία, έχουν  μόνο κομματικά παράσημα να δείξουν και δεν είναι κανένας αιρετός σε κάποιο θεσμικό όργανο πλην κόμματος. Ας ελπίσουμε ότι το μήθημα του Μίχαλου και του Αγοραστού να γίνει πάθημα στη ΝΔ ώστε όταν κυβερνήσει να μείνει μερικά χρόνια στην εξουσία και όχι να επιστρέψει στα έδρανα της αντιπολίτευσης 6 μήνες μετά!

 

Πηγή: www.fimotro.gr

SHARE