Οι πιθανοί αγοραστές της Commerzbank BNP Paribas – Santander – UBS

DEU COMMERZBANK ZWISCHENBILANZ

Το ενδεχόμενο να πουλήσει το ποσοστό 17% που κατέχει στην Commerzbank, σε άλλη ευρωπαϊκή τράπεζα, μελετά η κυβέρνηση της Γερμανίας.

Το Manager Magazin, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, ανέφερε πως με την πώληση σε προτιμητέο πλειοδότη, η κυβέρνηση ευελπιστεί να διατηρήσει κάποιον έλεγχο στην τράπεζα και να διασφαλίσει τον κεντρικό της ρόλο ως δανειοδότη προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

«Δεν θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε άλλον επενδυτή, ο oποίος έχει πολύ διαφορετικά συμφέροντα, από το να εξαγοράσει την Commerzbank μετά την έξοδό μας», ανέφερε στο περιοδικό η πηγή, κάνοντας λόγο για πώληση μετοχών στην ανοικτή αγορά.

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες του δημοσιεύματος, λέγοντας μόνο ότι βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχει προγραμματισμός για πώληση ποσοστού, ενώ και η Commerzbank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, πιθανοί αγοραστές μπορεί να είναι η γαλλική BNP Paribas, η Ισπανική Santander και η Ελβετική UBS.

SHARE