Οι κρίσεις δεν αγγίζουν τους κροίσους- Κατά 241 δισ. αυξήθηκε η περιουσία το 2012!

Το 2012 ήταν ένα έτος που σημαδεύτηκε από δημοσιονομική λιτότητα, υφέσεις, και φόβους, είτε για τη διάλυση της ευρωζώνης, είτε την πτώση των Ηνωμένων Πολιτειών στον «δημοσιονομικό γκρεμό».

Oι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου δεν επλήγησαν από την κρίση, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων που τηρεί το πρακτορείο Bloomberg, αύξησαν τη συνολική τους περιουσία κατά 241 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αναλογεί περίπου στο 77% του ΑΕΠ της Ελλάδας για το 2011.

Η περιουσία των 100 πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη αποτιμούταν στα 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου του 2012, ενώ μονάχα 16 από τους εν λόγω δισεκατομμυριούχους κατέγραψαν ζημίες εντός του περασμένου έτους.

Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο παραμένει ο μεξικανός επιχειρηματίας Κάρλος Σλιμ, ο οποίος αύξησε την περιουσία του κατά 21,6% εντός του 2012, με τον πλούτο του να υπολογίζεται πλέον στα 75.2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην δεύτερη θέση κατατάσσεται ο αμερικανός Μπιλ Γκέιτς, η περιουσία του οποίου αποτιμάται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 62.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην τρίτη θέση είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας Αμάνσιο Ορτέγκα, με την περιουσία 22,2 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Γουόρεν Μπάφετ στην τέταρτη θέση, με περιουσία 47,9 δισ., δολάρια.

SHARE