Οι επιχειρηματίες χαιρετίζουν την έξοδο στις αγορές – Β. Κορκίδης: “Πολλαπλά τα οφέλη”

Ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την αύξηση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των εξαγωγικών δημιουργούνται με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος εκφράζει τη συγκρατημένη αισιοδοξία του, αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την έξοδο, αλλά τηρώντας ταυτόχρονα και στάση αναμονής για τη συγκρότηση ενός βιώσιμου σχεδίου ανάπτυξης…» είπε ο κ. Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η έξοδος της χώρας μας στις διεθνείς αγορές, για πρώτη φορά σήμερα έπειτα από τέσσερα χρόνια, οπωσδήποτε συνιστά μια σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αφού ξανακερδίζεται η χαμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Δεν πρόκειται μόνο για μια συμβολική κίνηση που σηματοδοτεί την απαρχή της επιστροφής στην ομαλότητα. Δημιουργούνται ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την αύξηση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των εξαγωγικών, την προσέλκυση των ιδιωτικών κεφαλαίων, ενώ ενισχύεται και η εμπιστοσύνη προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ωστόσο, η υφιστάμενη στενάζουσα εικόνα της αγοράς και το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας, σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς, αλλά μας περιορίζουν στη δημιουργία ενός κλίματος προσδοκιών για το μέλλον».

SHARE