ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Στήριξη από ΗΠΑ στο Κίεβο …στα λόγια – Καλά κρατεί η σύγκρουση Δύσης-Ρωσίας

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος από χθες βρίσκεται στο Κίεβο θα έχει σήμερα επαφές με την κυβέρνηση της Ουκρανίας, στην οποία και αναμένεται να επαναλάβει τη στήριξη των ΗΠΑ.

Ο Biden εκτιμάται ότι θα υπογραμμίσει την ανάγκη για εθνική ενότητα αλλά και θα ανακοινώσει ένα πακέτο τεχνικής βοήθειας.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χθες ότι θα αποφάσιζε «εντός ημερών, όχι εβδομάδων» εάν θα προχωρήσει σε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, καλώντας τη Μόσχα να «κάνει βήματα» για εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης.

«Αντί να μας δίνουν τελεσίγραφα, καλούμε τους Αμερικανούς να αναλάβουν πλήρη ευθύνη για τις δυνάμεις που εγκατέστησαν στο Κίεβο» υποστήριξε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ουκρανίας ότι παραβιάζει βάναυσα τη Συμφωνία της Γενεύης.

Την ίδια στιγμή, στην ανατολική Ουκρανία οι φιλορώσοι ένοπλοι δεν δείχνουν διάθεση να αποχωρήσουν από τα κτίρια που έχουν καταλάβει, λέγοντας πως το πρώτο βήμα για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης πρέπει να την κάνει η άλλη πλευρά.

SHARE