ΟΤΕ: Ο Σ.Πέτσας στη θέση του Ν.Καραμούζη στο Δ.Σ

 

 

O OTE ανακοίνωσε ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο της εξέλεξε στις 3/9/2013 ως νέο μη εκτελεστικό μέλος τον κ. Στυλιανό Πέτσα, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μη εκτελεστικού μέλους κ. Νικόλαου Καραμούζη, για το υπόλοιπο της θητείας του, δηλαδή μέχρι την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του 2015.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο κ. Στυλιανός Πέτσας είναι στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα Προϊστάμενος του Τμήματος Εσόδων, της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Κατά την υπηρεσία του στο Υπουργείο Οικονομικών διατέλεσε, μεταξύ άλλων, Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, συμμετείχε ως εθνικός εμπειρογνώμονας σε Προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects) και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της Ε.Ε. για θέματα Κοινοτικού Προϋπολογισμού και διαμόρφωσης των Δημοσιονομικών Προοπτικών 2007-2013.

Ο κ. Πέτσας διατέλεσε μέλος επιτροπών και ομάδων εργασίας για, μεταξύ άλλων, θέματα μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα και τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές, το σύστημα ιδίων πόρων της Ε.Ε., την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών. Έχει διατελέσει μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, του Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχόλης Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κ. Πέτσας είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχόλης Δημοσίας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές. Επίσης, έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ο κ. Πέτσας μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών.

SHARE