ΟΤΕ: Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

αρχείο λήψης
Η διοίκηση του ΟΤΕ επεξεργάζεται νέα εθελουσία με αντίστοιχα κίνητρα του τελευταίου προγράμματος, που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2013.
Η ανακοίνωση του νέου προγράμματος εθελουσίας που προωθεί η διοίκηση του ΟΤΕ με στόχο την αποχώρηση λιγότερων από 1.000 εργαζομένων είναι θέμα εβδομάδων.

Στον οργανισμό προσανατολίζονται προς ένα νέο πρόγραμμα που θα βρίσκεται πολύ κοντά στην τελευταία εθελούσια, στα τέλη του 2013, μέσω της οποίας είχαν αποχωρήσει 1.817 εργαζόμενοι, με συνολικό κόστος περί τα 251 εκατ. ευρώ.

Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα προβλέπει, όπως και στο παρελθόν, πως ο ΟΤΕ θα καταβάλλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές προκαταβολικά στα ταμεία και τους ίδιους τους εργαζόμενους τον μισθό τους (ποσοστό 80% – 85%) μέχρι να συμπληρώσουν ηλικία συνταξιοδότησης, καθώς και πρόσθετα οικονομικά κίνητρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΤΕ επιδιώκει στη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα και περίπου 350 εργαζομένων είχαν τη δυνατότητα αποχώρησης με την τελευταία εθελουσία, χωρίς τελικά να το πράξουν. Επιπλέον, εξετάζονται και κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων από την Cosmote, χωρίς να είναι γνωστές οι προϋποθέσεις.

SHARE