ΟΠΑΠ – K. Ziegler: “Η Emma Delta ήρθε για να μείνει” – Η νέα στρατηγική της εταιρείας

Τη νέα στρατηγική του ΟΠΑΠ αλλά και το νέο μοντέλο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης παρουσίασε σήμερα η διοίκηση του οργανισμού υπό τον πρόεδρο και CEO, Kamil Ziegler.

Ο κ. Ziegler αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της νέας στρατηγικής του ΟΠΑΠ, που είναι η ενίσχυση του δικτύου πρακτορείων με την προσθήκη νέων παιχνιδιών και η είσοδος σε νέους τομείς της αγοράς παιχνιδιών όπως για παράδειγμα με το στιγμιαίο λαχείο και το on line στοίχημα.

Όπως είπε, «θέλουμε να είμαστε κορυφαία εταιρία, πρότυπο ανταγωνιστικότητας και πυλώνας κοινωνικής προσφοράς». Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του οργανισμού, ο βασικός μέτοχος της εταιρίας, η Emma Delta, που κατέχει το 33% είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής. «Η Emma Delta ήλθε για να μείνει», είπε και πρόσθεσε ότι η επενδυτική εταιρία θα υποστηρίξει τον ΟΠΑΠ για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Η διοίκηση του οργανισμού αναφέρθηκε και στο θέμα των VLTs, υποστηρίζοντας ότι ελπίζει πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εγκατασταθεί οι πρώτες παιχνιδομηχανές.

Εκτός από το στιγμιαίο λαχείο που λανσάρεται από τις αρχές Μαΐου, η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι πριν από την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα λανσάρει δύο νέα παιχνίδια και συγκεκριμένα το in store live betting, δηλαδή ζωντανό στοιχηματισμό μέσα από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ καθώς και το πρώτο διαδικτυακό παιχνίδι που θα αφορά το on line στοίχημα.

Στο θέμα του νέου μοντέλο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρίας, Petr Matejovsky. Νωρίτερα, ο κ. Ziegler είχε ξεκαθαρίσει πως βρίσκονται υπό διαδικασία αναθεώρησης τόσο οι μεγάλες συμβάσεις του οργανισμού, όσο και οι χορηγίες και οι πρωτοβουλίες στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Στόχος της διοίκησης είναι να μη δαπανώνται χρήματα σε δεκάδες επιμέρους πρωτοβουλίες χωρίς πραγματικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στον αθλητισμό, όπως υποστήριξε.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής, προχωρά στη χρηματοδότηση της πλήρους

ανακαίνισης των υποδομών των δυο μεγαλύτερων νοσοκομείων παίδων της χώρας, του Αγία Σοφία και του Αγλαϊα Κυριακού. Πρόκειται να ανακαινιστούν περίπου 23 κλινικές και περίπου 1.000 κλίνες που στεγάζουν τα δυο νοσοκομεία.

Αναλαμβάνει επίσης την υποστήριξη επίσης στη δημιουργία περίπου 250 ακαδημιών ποδοσφαίρου ανά την Ελλάδα. Στην ουσία, θα καλύπτει τα έξοδα εξοπλισμού και εκπαίδευσης περίπου 10.000 παιδιών, όπως εκτιμά.

Τέλος, για τη στήριξη των ανέργων, θα καλύψει επενδύσεις για υποδομές ανάπτυξης δεξιοτήτων για ανέργους, υποτροφίες, ενώ θα προσφέρει και θέσεις πρακτικής εξάσκησης στον ΟΠΑΠ.

 

SHARE