ΟΠΑΠ – Α’ Τρίμηνο 2017: Έπιασε το…Τζόκερ με Σκρατς και Αριθμολαχεία – Δηλώσεις του Damian Cope

 

ΟΠΑΠ: Iσχυρές επιδόσεις των αριθμολαχείων-Σκρατς στο α' τρίμηνο

Αυξημένα κατά 5,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν κατά καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του Ομίλου ΟΠΑΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2017, τα οποία διαμορφώθηκαν στα € 358,9εκ.

Αποτέλεσμα εικόνας για σκρατς bankwars

“Πρωταθλητές” εσόδων τα Αριθμολαχεία και το Σκρατς & Λαχεία, που κινήθηκαν υψηλότερα κατά 10,9% και 3,7% αντίστοιχα, ενώ ο αθλητικός στοιχηματισμός σημείωσε πτώση κατά 6,9% σε ετήσια βάση.

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του Οργανισμού αυξήθηκαν κατά 5,3% στα 358,9 εκατ. ευρώ, από 340,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ενισχυμένα παρά τις συνεχιζόμενες δυσμενείς τάσεις μακροοικονομικά.

Τα Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 78,5 εκατ. ευρώ, παραμένοντας οριακά χαμηλότερα έναντι των προσαρμοσμένων για την εισφορά 35% επί του GGR στα 78,8 εκατ. ευρώ, παρά την έκτακτη επιβάρυνση από τις απεργίες των πρακτόρων και τα πρόσθετα έξοδα για την ανάπτυξη και υλοποίηση των νέων έργων.

Τα καθαρά κέρδη εμφανίζονται μειωμένα στα 39,0 εκατ. ευρώ (προσαρμοσμένα α’ τριμήνου 2016: 42,8 εκατ. ευρώ) σημειώνοντας πτώση κατά 8,7%, που αποδίδεται στα υψηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα και τον αυξημένη ποσοστιαία φορολογική επιβάρυνση.

Ο  καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 82,6 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η έναρξη λειτουργίας των VLTs συνδυάζεται με συνεχιζόμενες ενέργειες για την έγκαιρη υλοποίηση όλων των νέων έργων (virtual games, SSBTs, υποδομές δικτύου).

Αποτέλεσμα εικόνας για Damian Cope,

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2017, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Damian Cope, αναφέρει:

“Παρά τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, ο ΟΠΑΠ κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε ουσιαστική αύξηση των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR). Σε αυτό συνέβαλαν ιδιαίτερα οι ισχυρές επιδόσεις των αριθμολαχείων και η συνεχής ανάπτυξη του Σκρατς.

Ταυτόχρονα, η λειτουργική κερδοφορία μας ήταν οριακά υψηλότερη, παρά τα πρόσθετα κόστη που συνδέονται με την υλοποίηση των νέων μας έργων.

Σε λειτουργικό επίπεδο, προχωράμε ολοταχώς με την υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων. Ήδη έχει γίνει η εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων μας με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, η ανάπτυξη των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το πρόγραμμά για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η νέα δομή των προμηθειών των πρακτόρων είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο.

Για το υπόλοιπο του 2017, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να χτίζουμε σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι προχωρά με συνέπεια ο σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του Οράματος 2020 του ΟΠΑΠ”

 

ΟΠΑΠ: Οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου 2017

SHARE