ΟΜΠΑΜΑ-ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ: “Δεν ξέρουμε ποιος το έκανε και γιατί. Δεν πρέπει να καταλήγουμε σε συμπεράσματα πριν δούμε τι συνέβη”

Ο Αμερικανός Πρόεδρος στο διάγγελμά του προς τους Αμερικανούς,  μίλησε για τις βομβιστικές επιθέσεις και έκανε λόγο για την επίσημη καταμέτρηση δύο νεκρών και πάνω από 80 τραυματιών.

Διαβεβαίωσε  πως οι ομοσπονδιακές αρχές (FBI και National Security) έχουν ήδη αναλάβει τις έρευνες και τόνισε πως οι υπεύθυνοι για τις πράξεις αυτές θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν:

«Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις αλλά ξέρουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Έχω μιλήσει με τον κυβερνήτη και τον δήμαρχο και τους διαβεβαίωσα ότι η Αμερική είναι στο πλευρό της Βοστόνης. Δεν ξέρουμε ποιος το έκανε και γιατί και δε θα έπρεπε να καταλήγουμε σε συμπεράσματα πριν δούμε τι συνέβη. Όμως θα φτάσουμε εις βάθος στην υπόθεση αυτή. Ο αμερικανικός λαός θα είναι στο πλάι των πολιτών. Θα βρούμε ποιος το έκανε και θα λογοδοτήσει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος . χρησιμοποιώντας πολύ προσεκτικά τις λέξεις του και αποφεύγοντας να κάνει λόγο για συγκεκριμένη ομάδα ή οργάνωση.

SHARE