ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ: Ο Γ. Στουρνάρας μας αντιμετώπισε ως υποτελείς – Ο ΣΥΡΙΖΑ μας φέρθηκε έντιμα

omologiouxoiΕπίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπολύει ο Σύλλογος Ομολογιούχων, με αφορμή την ακύρωση προγραμματισμένου ραντεβού.

Οι ομολογιούχοι καταγγέλλουν ότι ο υπουργός τους αντιμετώπισε ως υποτελείς, ενώ κάνουν ειδική μνεία στο ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της δέσμευσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι θα προχωρήσει στην αποκατάστασή τους.

 Η ανακοίνωση των ομολογιούχων

Στις 07/04/2014 είχε προγραμματιστεί συνάντηση, μετά από επαφές τριών μηνών, με τον κ.Στουρνάρα. Στη συνάντηση από πληροφορίες που είχαμε, θα ήταν και ο κ. Βενιζέλος. Συνάντηση η οποία κλείστηκε μετά από τηλεφώνημα του Υπουργείου Οικονομικών στον Γιάννη Τσολιά.

Η συνάντηση προγραμματίστηκε να γίνει 11.00 η ώρα. Τα μέλη του ΔΣ, τρία από Αθήνα και δύο από Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στις 10.30, ότι το ραντεβού ακυρώνεται. Η αιτιολογία ήταν ότι υπήρξε κόλλημα με τον κ.Στουρνάρα. Μάθαμε εκ των υστέρων ότι ο κ.Σαμαράς θα πήγαινε στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, και μάλλον αυτός ήταν ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

α) Μας προκαλεί εντύπωση ο προγραμματισμός του Υπουργείου Οικονομικών, που δεν γνώριζε εκ των προτέρων, την επίσκεψη του κ.Σαμαρά, για την ανακοίνωση οικονομικών μέτρων. Έτσι ώστε να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση, για την ακύρωση της συνάντησης. Γνωρίζοντας ότι δύο από τα πέντε μέλη κατοικούν στην Θεσσαλονίκη.
β) Μας προκαλεί εντύπωση που δεν βρέθηκε σήμερα μέχρι το βράδυ, μία ώρα για να γίνει αυτή η συνάντηση.
γ) Μας προκαλεί εντύπωση που δεν ανανεώθηκε το ραντεβού, για κάποια άλλη μέρα.
δ) Μας προκαλεί εντύπωση, αν ισχύει η πληροφορία, ότι θα ήταν παρών στην συνάντηση και ο κ. Βενιζέλος που δεν μας δέχτηκε, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χωρίς να υπάρχει κάποιο κώλυμα.

Θεωρούμε πως για ένα τόσο σοβαρό θέμα, την καταστροφή χιλιάδων οικογενειών, με τόσο σοβαρές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση, δεσμεύσεις οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί, το Υπουργείο Οικονομικών θα έπρεπε τουλάχιστον να μας αντιμετωπίζει ως πολίτες και όχι ως υποτελείς.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την αντιμετώπιση που έχουμε, όχι μόνο σήμερα αλλά δύο χρόνια από το κράτος.
Ως ΔΣ δεν πτοούμαστε, αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα για τελική δικαίωση.
Ειδικά τώρα που ένα κόμμα εξουσίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την αποκατάστασή μας. Με μία λύση που ναι μεν δεν καλύπτει απόλυτα όλους τους ομολογιούχους, αλλά καθήκον μας είναι να παλέψουμε για την πλήρη αποκατάστασή μας.
Ένα κόμμα που δεν ευθύνεται για την κλοπή που μας έγινε, αλλά αναγνώρισε την αδικία, και με την δικιά του θεώρηση των πραγμάτων μας παρουσίασε την συγκεκριμένη λύση.
Ένα κόμμα που μας αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή έντιμα.
Ένα κόμμα που δεν ζήτησε να του δώσουμε λύση εμείς.
Ένα κόμμα που δεν έπαιξε με τον πόνο μας.

SHARE