ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ – Με νέο όνομα η ΝΔ

 

 

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλάζει όνομα, οργανώνεται διεύρυνση του κόμματος και της κυβέρνησης προς τα δεξιά  και τα αριστερά και γίνεται ανασχηματισμός. Όλα αυτά, μετά τις κάλπες του Μαίου.

Τη δημιουργία ενός νέου- σύγχρονου κεντροδεξιού πολιτικού φορέα σκέφτονται στη ΝΔ, με τις συζητήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο να είναι αρκετά προχωρημένες και να έχουν ήδη σχεδιαστεί τα πρώτα βήματα που θα οδηγήσουν- μετά τις ευρωεκλογές- στον σχηματισμό αυτού του φορέα.

Οπως γράφει σήμερα το ΕΘΝΟΣ, οι αλλαγές που σχεδιάζονται είναι:

1. Ανασχηματισμός. Οι αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Μαΐου θα έχουν και πολιτικό περιεχόμενο και πρόθεση του Α. Σαμαρά είναι να ενταχθούν πρόσωπα που δεν ανήκουν στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ και πιθανώς ούτε καν από το Κοινοβούλιο.

2. Αλλαγή του ονόματος. Σύμφωνα με συνεργάτη του πρωθυπουργού το «Νέα Ελλάδα» δεν αποτελεί μόνο σύνθημα του τελευταίου συνεδρίου της ΝΔ αλλά αποτυπώνει και συνολική φιλοσοφία για το πώς θα πρέπει να είναι η χώρα στη μετά-μνημονιακή εποχή.

3. Σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης. Ο Α. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να επικυρώσει και να επισημοποιήσει τις αλλαγές μέσα από τη συνεδρίαση ενός από τα ανώτατα κομματικά όργανα της ΝΔ.

Στο εσωτερικό της ΝΔ πολλά κορυφαία στελέχη θα στηρίξουν το εγχείρημα. Αντίρρηση δεν έχει πάντως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που είναι ενήμερος για τις σκέψεις Σαμαρά. «Οι αλλαγές είναι θεμιτές αρκεί να μην αλλοιώνουν τις βασικές ιδεολογικές και πολιτικές αρχές που προώθησε ο ιδρυτής της Κων. Καραμανλής», λένε τακτικοί συνομιλητές του, που απηχούν εν πολλοίς και τις απόψεις του ιδίου.

SHARE