Ξαφνικό τετ-α-τετ Τσακαλώτου με Πάιατ: Τι συζήτησαν

Συνάντηση διάρκειας περίπου 30 λεπτών με το υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, είχε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρει Πάιατ.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία των διαπραγματεύσεων για την 4η αξιολόγηση αλλά και για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Κύκλοι του υπουργείου ξεκαθάρισαν πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του κ. Πάιατ και σε αυτή συζητήθηκαν η πορεία της τέταρτης αξιολόγησης, το αναπτυξιακό σχέδιο για την επόμενη ημέρα του προγράμματος, η στρατηγική εξόδου της χώρας την μετά το Μνημόνιο εποχή, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα και οι βασικότερες αποφάσεις έως τον Αύγουστο.

Το επόμενο διάστημα το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για την ελληνική υπόθεση αναμένεται να ενταθεί καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το αν θα παραμείνει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

SHARE