Ξαφνική “κόντρα” κυβέρνησης – ΤτΕ – Οι φαντασιώσεις, οι “υπονομευτές” και η απάντηση Στουρνάρα

 

Η Τράπεζα της Ελλάδος«Oυδέποτε απεστάλη από το γραφείο του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών».

Με αυτή την σαφή και  λιτή ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδας διέψευσε σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας των Συντακτών, στο οποίο αναφέρεται ότι στενός συνεργάτης του κ. Στουρνάρα έστειλε σε μεγαλοδημοσιογράφο ηλεκτρονικό μήνυμα με επιχειρηματολογία κατά της κυβέρνησης.

Το θέμα βέβαια δεν είναι τόσο τι έγραψε η εφημερίδα, όσο η αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία με non paper, δείχνει πως θεωρεί το δημοσίευμα “γνήσιο” και καλεί τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας είτε να διαψεύσει τις πληροφορίες, είτε να ” κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα».

Η αντίδραση αυτή της κυβέρνησης, αποδεικνύει, ότι στους κόλπους της υπάρχουν στελέχη που δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν “υπάγεται” στο …δοβλέτι, αλλά στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα…

ΑΠΟΨΗ: Δεν κοιτά η κυβέρνηση να δει τι θα κάνει με τη συμφωνία και με τα φρέσκα αρνητικά νέα που έρχονται από τον Σόιμπλε, αντί να ασχολείται με υπονομευτές που μάλλον βρίσκονται στη φαντασία κάποιων; Οι υπονομευτές, ακόμα και να υπάρχουν, μεγαλύτερη ζημιά δεν κάνουν στην οικονομία από τις “επαναστατικές” δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που ευθέως υπονομεύουν τις κινήσεις του Πρωθυπουργού σε επίπεδα κορυφής….

 

TO NON PAPER ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

«Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης, αν ευσταθεί, αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ».

«Αυτονόητο θα πρέπει να θεωρείται ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες».

«Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα»

 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

 

Στο email που σύμφωνα με την εφημερίδα έφυγε από το γραφείο Τύπου του κ. Στουρνάρα προς γνωστό δημοσιογράφο υπό τον τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών» αναφέρεται ότι:

– Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ.
– 20 με 30 δισ. η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη.
– 10 δισ. τα ρέπος.
– 3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Επρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1.
– 20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία.
– Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές. Εχουν 70 δισ. στα χέρια τους.
– Απαξίωση των ακινήτων.
– 3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες.
– Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση.

SHARE