Ν. Παππάς: Θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τη συμφωνία

pappas tsiprasΣτην πρόθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά τη ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση ή μη της συμφωνίας που αναμένεται να επιτευχθεί με τους δανειστές, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό.  Συζητάει τα πάντα δημοκρατικά και πληρώνει το τίμημα αυτής της επιλογής.  Μπορεί να υπάρχουν φωνές που δυσπιστούν.  Εντάξει.  Όμως επειδή όλοι γνωριζόμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί από εμάς έχουμε κυβερνητική ευθύνη, και κρινόμαστε όχι από αυτά που θα πούμε εδώ, εκεί, σε ένα κομματικό όργανο ή σε ένα παράθυρο της τηλεόρασης, αλλά από την τελική απόφαση.  Και η συμφωνία η οποία θα έρθει στη Βουλή θα έχει την υπογραφή μας, την ψήφο μας ή την άρνηση της ψήφου μας.  Εκεί λοιπόν νομίζω ότι άπαξ άπαντες θα κριθούμε και θα τεθούμε ενώπιον των δικών μας ευθυνών» δήλωσε σε συνέντευξή του στο pressproject ο κ.Παππάς.

Στο ερώτημα αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ο κ. Παππάς απάντησε πως «προφανέστατα» και θα τεθεί. «Εδώ έχει βγει μια κυβέρνηση με συγκεκριμένη εντολή και αυτή η εντολή θα πρέπει να κατακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.  Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εδώ.  Τώρα εδώ να μην αστειευόμαστε.

Δεν είναι ούτε κάποιο δευτερεύον νομοσχέδιο ούτε και ρύθμιση στην οποία, εντάξει μπορεί να έχουμε μια ανοχή για το τι στάση θα κρατήσουμε κλπ» τόνισε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας: «Δεν θεωρείτε ότι θα υπάρξει θέμα δεδηλωμένης αν δηλαδή, αν υπάρχει μια πλειοψηφία από τα σπάργανα της οποίας θα υπάρχουν ευάριθμες αμφισβητήσεις ώστε να μην συγκεντρώνονται 150 ψήφοι, τότε δεν θα υπάρξει ζήτημα;»

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου αν θα μπορούσε η κυβέρνηση να στηριχθεί στην ψήφο ενός άλλου κόμματος, αν δεν συγκεντρώσει τις θετικές ψήφους μερίδας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς είπε πως το σενάριο να γίνει ο κ. Τσίπρας, Παπαδήμος είναι σενάριο απευκταίο για τη δημοκρατία.

Ο κ.Παππάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές ενώ δεν απέκλεισε και παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο ασφαλιστικό της σύστημα γιατί έχει μεγάλη ανεργία, έχει πάρα πολύ αρνητικά δεδομένα δημογραφικά και έχει και κατεστραμμένα αποθεματικά στα ασφαλιστικά της ταμεία κυρίως λόγω του PSI».

SHARE