Ν.ΠΑΠΠΑΣ – ΣΚΑΙ: Δεχόμαστε συναινετικές αλλαγές – Θέλουμε μη εξαρτώμενα κανάλια – Επιχειρηματίες πιέζουν δικαστές

 

 

Να το ξανασκεφτεί η ΝΔ για το ΕΣΡ – Η κυβέρνηση έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, επισήμανε στη συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει αλλαγές που θα διαμορφώσουν ένα ευρύτερο συναινετικό πεδίο, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «εάν πέσει στο ΣτΕ ο διαγωνισμός και κριθεί αντισυνταγματικός, θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση» και οι υπερθεματιστές θα πρέπει να κινηθούν δικαστικά για να πάρουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν.

«Έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε πάντα προσπάθειες για ευρείες συναινέσεις. Είμαστε διατεθειμένοι εάν υπάρχουν προτάσεις για βελτιώσεις, να τις συζητήσουμε. Θα μπορούσε να γίνει ένας πολύ δημιουργικός διάλογος και να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας προς τον κόσμο. Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουμε αλλαγές που θα διαμορφώσουν ένα ευρύτερο συναινετικό πεδίο, μέχρι την τελευταία στιγμή».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη δικαιοσύνη, σημείωσε πως «η πειθαρχική έρευνα σε βάρος του δικαστή δεν αφορά τα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε». «Στεναχωριέμαι γιατί η εφημερίδα (εννοεί την ΑΥΓΗ) έκανε αναφορά στα προσωπικά δεδομένα του εν λόγω δικαστή. Ο κ. Παρασκευόπουλος θα ήταν εγκαλούμενος εάν δεν το κανε, και το πειθαρχικό αφορά την υπόθεση παραβίασης του αδιάβλητου των εξετάσεων των δικαστών» είπε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε θα ήταν να είχαμε αδρανήσει [στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών]

Είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε προτάσεις για βελτιώσεις. Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουμε αλλαγές που θα οδηγήσουν νωρίτερα σε συναινέσεις.

Θα είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες, έως το τελευταίο λεπτό προτού ψηφιστεί η τροπολογία

Όλοι μπορούν να συναινέσουν, αν σκεφτούν λογικά – Το Δημόσιο έχει ήδη επωφεληθεί από τον διαγωνισμό για τις άδειες

Αν αφαιρεθεί η δυνατότητα διεξαγωγής του διαγωνισμού από το υπουργείο, δε θα μπορώ να κάνω κάτι

Σε περίπτωση αντισυνταγματικότητας του νόμου, τότε θα επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές. Θα υπάρξει πρόβλημα με τους νέου επιχειρηματίες που έλαβαν άδεια.

Οι δικαστικοί λειτουργοί δέχονται πιέσεις από συγκεκριμένους επιχειρηματίες των ΜΜΕ

Μπροστά στα μάτια του κόσμου παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου [από τα κανάλια]. Ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχουν δελτία ειδήσεων, που κάθε άλλο παρά δελτία ειδήσεων είναι.

Η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών έχει ταλαιπωρήσει την πολιτική ζωή – Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη τομή

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, τα ιδιωτικά συμφέροντα είχαν βλάψει το δημόσιο συμφέρον

Είμαστε δικαιωμένοι στη συνείδηση του λαού και θα δικαιωθούμε και στο Ανώτατο Δικαστήριο

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι πάμε σε μια καινούρια ημέρα, που τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα

Η Ελλάδα έχει χάσει γύρω στο 1.5 εκατ. θέσεις εργασίας – Παρεμβαίνουμε για να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν. Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι και μία παρέμβαση για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας. Ο κόσμος [δημοσιογράφοι, τεχνικοί κτλ] κινδυνεύει λόγω των επιχειρηματικών επιλογών, όχι λόγω του διαγωνισμού

Επιχειρηματίες επέλεξαν να μην είναι υπερθεματιστές.

Αναφορικά με τον αριθμό «4», δήλωσε πως «η Φλωρεντία είπε τέσσερις και εξήγησε το γιατί. Λέμε ότι το βασικό μας επιχείρημα ήταν το θέμα της οικονομικής επιβιωσιμότητας. Κανάλια ζητούσαν δάνεια και εκεί ήταν η βάση της διαπλοκής. Βάλαμε κανόνες και αδειοδοτούμε. Ουδείς θα παίρνει άδεια και θα εξαρτάται»

 

SHARE