Ν.Καραμούζης σε Μακρόν-Τσίπρα: Η Ελλάδα έχει ανάγκη ξένων επενδύσεων – Παρέμβαση για τα προβλήματα των τραπεζών

Αποτέλεσμα εικόνας για καραμουζης

Μετά τη συνάντηση Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Εμ. Μακρόν, ο κ. Ν. Καραμούζης, πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών  και της Eurobank, δήλωσε:

«Κρίνω τη διοργάνωση πολύ επιτυχή. Είναι μία ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να ενημερωθούμε και να παρουσιάσουμε μία Ελλάδα προοπτικής, μία Ελλάδα που έχει μέλλον και να τονίσουμε την ανάγκη που υπάρχει στην Ελλάδα για επενδύσεις, που είναι απαραίτητες. Κυρίως ξένες επενδύσεις. Και βεβαίως πρόκειται για μία πολύ επιτυχημένη επίσκεψη (σ.σ. του προέδρου Μακρόν). Οι επιχειρηματίες είναι εδώ και οι τομείς που τους ενδιαφέρουν είναι πολλοί, και όχι μόνον ο τουρισμός, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, των τροφίμων, των logistics και άλλοι. Οι επιχειρηματίες θα ανακαλύψουν μόνοι τους τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα».

Νωρίτερα, στην αίθουσα της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΕΕΤ, παρουσία Μακρόν και Α.Τσίπρα,   έθεσε το ζήτημα των κόκκινων δανείων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες στην παροχή πιστώσεων ζητώντας να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις και να σταματήσουν οι πολιτικές αγκύλωσης σε βάρος της Ελλάδας.

SHARE