Ν. Βαλαβάνη (ΣΥΡΙΖΑ): “Θα καταργήσουμε το ΤΑΙΠΕΔ”

490A6F64AF8FFC85289D9D3E31D45913Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νικητής των εκλογών, θα καταργήσει το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία σε δηλώσεις την Τετάρτη διαβεβαίωσε πως η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων θα τερματιστεί και ότι θα ελεγχθούν για τη νομιμότητά τους όλες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ, η κυρία Βαλαβάνη ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει σαφές ότι όλες οι πράξεις εκποίησης του δημόσιου πλούτου, που έγιναν τα χρόνια της μνημονιακής συγκυβέρνησης, θα ελεγχθούν για τη νομιμότητά τους.

Με άλλα λόγια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα αποκατασταθεί η νομιμότητα όπου αυτή έχει παραβιασθεί και θα τερματισθεί η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων. Άρα το βασικό εργαλείο της, το ΤΑΙΠΕΔ, δε θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης».

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα in.gr η υποψήφια βουλευτής τόνισε ότι «θα εξασφαλιστεί ότι θα υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για να διαπραγματευθούμε με τους θεσμικούς φορείς της ΕΕ για το χρέος και για να καταθέσουμε ένα δικό μας πρόγραμμα πραγματικών μεταρρυθμίσεων».

Μάλιστα, χαρακτήρισε ρεαλιστικό στόχο το στοίχημα της αυτοδυναμίας και έκανε λόγο για «κοινωνικό ρεύμα» που συγκροτείται και με τη συμμετοχή πολιτών συντηρητικής προέλευσης, οι οποίοι «μετά από δεκαετίες στοίχισης μαζί με τον κατ’  ουσία αντίπαλο από την άποψη των πραγματικών συμφερόντων τους, τη ΝΔ, εντάσσονται αυθόρμητα σε μια χειραφετητική δυναμική ανθρώπων που απελευθερώνονται από τις παραδοσιακές πελατειακές εξαρτήσεις».

SHARE