Ν. Αναστασιάδης: Καλεί Άραβες να επενδύσουν στην Κύπρο

Για αλματώδη πρόοδο στην οικονομία της Κύπρου, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώθηκε από τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Ντουμπάι και Κύπρου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «η Κύπρος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απολαμβάνουν παραδοσιακά φιλικές σχέσεις και η παρουσία τόσων επιχειρηματιών από τις δύο χώρες υπογραμμίζει τις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται από τις δύο πλευρές για την ενίσχυση της συνεργασίας μας τόσο στο πολιτικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο».

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος παρέχει επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς του εμπορίου, της ενέργειας, των κτηματικών δραστηριοτήτων, των μεγάλης κλίμακας αναπτυξιακών έργων, της ναυτιλίας, της υγείας, της τεχνολογίας και καινοτομίας και του τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Κύπρου είπε, μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση της Κύπρου είναι δεσμευμένη να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών και των επιχειρηματικών μας κοινοτήτων με κάθε δυνατόν τρόπο. Πράγματι, είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι η ενίσχυση των σχέσεων μας σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς θα ωφελήσουν και τους λαούς μας και στοχεύουμε στο να διασφαλίσουμε ότι αυτό το όραμα θα πραγματοποιηθεί. Προς το σκοπό αυτό εργαζόμαστε συνεχώς για την αναβάθμιση της λειτουργίας της πρεσβείας της Δημοκρατίας στο Άμπου Ντάμπι, καθώς και του Κυπριακού Εμπορικού Κέντρου και του γραφείου του ΚΟΤ στο Ντουμπάι». 
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση μου». 

Η Κύπρος παρά τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν από τις αποφάσεις του Eurogroup πέρσι, κάνει αλματώδη βήματα προόδου. Ως πλήρες μέλος της ΕΕ η Κύπρος απολαμβάνει όλα τα οφέλη που προσφέρει η Ένωση. Επιπρόσθετα η Κύπρος προσφέρει πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς και σιγουριά και αξιοπιστία που προσφέρει το ρυθμιστικό σύστημα της ΕΕ. 

Η Κύπρος διαθέτει εταιρικό φόρο της τάξης του 12,5%, ένα εκτενές δίκτυο συμφωνιών αποφυγής διπλής φορολογίας και μια οικονομία που βασίζεται σε υπηρεσίες που διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα και αντιμετωπίζει τις ανάγκες των επιχειρήσεων που επιθυμούν να επεκταθούν στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τις χώρες του Κόλπου, την Αφρική και την Ασία. 

Επιπλέον, οι δικηγόροι, οι λογιστές, οι ελεγκτές και άλλοι επαγγελματίες της Κύπρου είναι από τους πλέον προσοντούχους στον κόσμο. 

Μέσω του επαναπροσδιορισμού και της ανάπτυξης διάφορων οικονομικών τομέων, της εισαγωγής δομικών αλλαγών και της σημαντικής μείωσης στα κόστη και στα λειτουργικά έξοδα, η Κύπρος, η οποία ήδη είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, τώρα γίνεται ακόμη πιο ανταγωνιστικός και αποτελεσματικός».

SHARE