Ντόρα: Ο Τσίπρας δεν θέλει να γίνει ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας – Επίθεση στη Ζωή

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση, η Ντόρα  Μπακογιάννη τόνισε πως η κόκκινη γραμμή όλων είναι να μην υπάρξει χρεοκοπία, και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή.

Εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει «να γίνει ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας και των κλειστών τραπεζών», όμως συμπλήρωσε πως είναι δική του ευθύνη να διαχειριστεί τις διαφωνίες ή τις εκκλήσεις για ρήξη που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, εξέφρασε την ικανοποίησή της με την αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας και την αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη ως επικεφαλής της, εκτιμώντας πως αυτό είναι για το καλύτερο.

 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ

Απαράδεκτη, αν ισχύει, χαρακτήρισε  την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να μην δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής των Ελλήνων στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρά το παράδειγμα που έχουν δώσει δεκάδες φορείς του Δημοσίου.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι βαθιά νυχτωμένη αν πιστεύει πως μπορεί να δυσφημεί 300 βουλευτές, και να τους εμφανίζει πως προσπαθούν να διασφαλίσουν τους δικούς τους μισθούς», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας πως η πρόεδρος του κοινοβουλίου «δεν μπορεί να παίρνει τέτοιες αποφάσεις ερήμην» της Ολομέλειας.
Τέλος, η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική για το πρόσφατο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει σειρά αλλαγών στην Παιδεία, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς «κατεδαφίζει» όλους τους καρπούς της διακομματικής συναίνεσης των τελευταίων ετών.

«Επιστρέφουν οι αιώνιοι φοιτητές, ξαναγίνεται άσυλο το άσυλο της αμαρτίας […] Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ό,τι πιο συντηρητικό και χθεσινό έχω δει τα τελευταία χρόνια», είπε.

SHARE