Ντόρα Μπακογιάννη: Με το ένα πόδι στον γκρεμό η Ελλάδα – Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

mpakogiannhΕίμαστε με το ένα πόδι στο γκρεμό αλλά έχουμε ακόμη καιρό, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να πετύχουμε το στόχο επεσήμανε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη λίγη ώρα πριν τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων εκτίμησε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση και τα αποτελέσματα θα φανούν το επόμενο 15θήμερο ενώ άσκησε κριτική λέγοντας ότι η κυβέρνηση αντί για περικοπές δαπανών προτείνει νέους φόρους και δίνει μάχες οπισθοφυλακών:

-για τις ομαδικές απολύσεις ενώ κλείνουν 68 επιχειρήσεις την ημέρα και απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτές.

-για τις επικουρικές συντάξεις τη στιγμή που αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα καταβάλλονται καθόλου ή θα έχουν πολύ χαμηλότερη αγοραστική αξία.

Η κα Μπακογιάννη συνέστησε επίσης προσοχή στην επίκληση των γεωπολιτικών πλεονεκτημάτων της χωράς λέγοντας ότι παρέχουν ευκαιρίες αλλά και κινδύνους.

Στο ίδιο συνέδριο ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι δεν υπάρχει εντολή για ρήξη αλλά για διαπραγμάτευση ενώ μίλησε για πάγωμα των μεγάλων επενδύσεων το τελευταίος εξάμηνο. Αναφερόμενος δε στις εξελίξεις με τους αγωγούς ανέφερε ότι μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις που περιόρισαν το μέγεθος των κοιτασμάτων στην Κύπρο ο αγωγός East Med (Κύπρος-Κρήτη-Ελλάδα) θα πρέπει να περιμένει την ανακάλυψη νέων ποσοτήτων.

SHARE