Ντάισελμπλουμ: Τεράστια απαίτηση να ζητάμε από την Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%

dijsselbloemΤην ελπίδα να επιτευχθεί ως την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών της ευρωζώνης, στις 5 Δεκεμβρίου, συνολική συμφωνία με την Ελλάδα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ.  

Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, δήλωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει, ως σήμερα, σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο και ευελπιστεί πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την εδραίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Πρόσθεσε, ακόμα, πως η Ελλάδα οφείλει να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαίες, αλλά και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι είναι τεράστια απαίτηση να ζητείται από την Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στόχος είναι η συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κατέληξε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Ο πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές, θα πρέπει να είναι «ρεαλιστές» στους δημοσιονομικούς στόχους που καθορίζονται για την Ελλάδα μετά το 2018, όταν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

SHARE