Νικ.Κακλαμάνης: Να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες Τσίπρας – Σαμαράς

 

 

«Επώδυνη» προβλέπει πως θα είναι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
Συγχρόνως, καλεί  σε συνέντευξή του στην «Αγορά», τον Αντώνη Σαμαρά «να ζητήσει,  άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες. Να συναντηθούν με τους υποτιθέμενους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζοντας το «σήμερα» και το «αύριο» αυτού του τόπου. Είναι ώρα ευθύνης και για τους δύο».

Λέει ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές» και υποστηρίζει ότι προσφυγή στις κάλπες θα προκαλούσε «η αλαζονεία και κυρίως η αδυναμία των ΣυριζοΑΝΕΛ».

Ο κ. Κακλαμάνης αποκαλεί «ευρωλάγνους» όσα στελέχη της Ν.Δ. τάσσονται υπέρ της άνευ όρων ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή και αιτιολογεί: «Όταν επί 3 χρόνια, στηρίζοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ., υποστήριζα ότι δεν πρέπει «άνευ όρων» να συμφωνούμε με τους δανειστές, δεν μπορώ να ζητήσω τώρα να το πράξει η κυβέρνηση-«αλαλούμ» των κ. Τσίπρα και Καμμένου, παρά τις εγκληματικές -πολιτικά- παραλείψεις τους. Αυτοί έχουν το «πεπόνι», αυτοί και το «μαχαίρι»… Εκείνοι είναι που θα αποφασίσουν αν θα οδηγήσουν τη χώρα σε απρόβλεπτες περιπέτειες ή θα καταλήξουν, όπως πιστεύω, σε έναν επώδυνο συμβιβασμό για τον ελληνικό λαό, καθώς θεωρώ ότι θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα, που θα αγγίζουν, για μία ακόμη φορά, την τσέπη όλων μας».

Ο κ. Κακλαμάνης κρίνει ότι η όποια απόφαση της Ν.Δ. -σχετικά με υπερψήφιση ή μη της αναμενόμενης συμφωνίας- «πρέπει να προκύψει μετά από συζήτηση και ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας». Σε άλλη περίπτωση, οι βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Σε αυτή την περίπτωση, σε ό,τι αφορά την προσωπική του στάση, σημειώνει: «Αν η συμφωνία είναι η «κυκλοφορούσα», προσωπικά δεν μπορώ να στηρίξω μέτρα πολλαπλάσια του email Χαρδούβελη, που μαζί με τον ΕΝΦΙΑ, υπήρξαν οι εκλογικές «ταφόπλακες» της παράταξής μου».

Προσφυγή στις κάλπες «θα οδηγούσε τη χειμάζουσα οικονομία στον «θάνατο» τονίζει. Το σύνθημα «πρώτη φορά Αριστερά» θα γινόταν ταυτόσημο με πολιτικό ανέκδοτο» σημειώνει και προσθέτει: «Αν η αλαζονεία και κυρίως η αδυναμία των ΣυριζοΑΝΕΛ οδηγήσει σε εκλογές, η παράταξή μας είναι εδώ, έτοιμη να δώσει τη μάχη της, όπως κάναμε πάντα στη μακραίωνη ιστορία μας. Αυτή τη φορά το δίλημμα δεν θα είναι το «ψευδεπίγραφο» μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Θα ήταν ευρώ ή δραχμή. Τους περιμένουμε…»

SHARE