Νεκρός το Νο2 των τζιχαντιστών

ImageHandler (3)

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα ο Αμπού Αλαα αλ-Αφρι έχασε τη ζωή του σε αεροπορική επιδρομή στο βόρειο Ιράκ επιβεβαιώνοντας την πληροφορία πηγή από το υπουργείο Αμύνης του Ιράκ στο BBC. Ο διάδοχος του ηγέτη των τζιχαντιστών είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κρλατος μετά τον τραυματισμό του Μπαγκνταντί.

Ο Αμπτούνλ Ραχμάν Μουσταφά Μοχάμεντ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, βρισκόταν στο εσωτερικό τζαμιού στην περιοχή Ταλ Αφάρ, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Αμύνης, Ταχσίν Ιμπραήμ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τον αμερικανικό στρατό, ούτε από μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στο ΙΚ.

Τις τελευταίες εβδομάδες από τη στιγμή που ο Αλ Μπαγκνταντί τραυματίστηκε σε επιδρομή, ο αλ-Αφρι είχε αναλάβει την οργάνωση ενώ αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέτης της μετά το θάνατο του τραυματισμένου επικεφαλής της.

Μάλιστα, ο αλ-Αφρι πραγματοποίησε ομιλία στους ακολούθους του Ισλαμικού Κράτους την περασμένη Παρασκευή στον ίδιο τζαμί της Μοσούλης που εμφανιζόταν ο Αλ Μπαγκνταντί.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δε, αυτοαποκαλέστηκε «χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους» και προειδοποίησε ότι «χειρότερες ημέρες θα έρθουν», χωρίς να διευκρινίσει την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της οργάνωσης.

Όλα έδειχναν ότι ο πρώην καθηγητής Φυσικής θα ήταν ο νέος ηγέτης των τζιχαντιστών όταν πεθάνει ο Αλ Μπαγκνταντί, υπόθεση που επιβεβαίωνε και ο σύμβουλος της ιρακινής κυβέρνησης, Χισάμ αλ Χασίμι, ο οποίος μιλώντας στο Newsweek δήλωσε με σιγουριά: «Ο Αλαά Αφρί θα είναι ο ηγέτης του ΙΚ αν ο Αλ Μπαγκνταντί πεθάνει».

SHARE