Νεα Διαδραστική (web) Εκδήλωση Τ4Α – ΠΕΡΟΥ: ENA SUCCESS STORY ME ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Save the date banner_GR

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2014,

στις 12:30- 14:30pm παρουσιάζοντας

ΠΩΣ ΑΛΛΑΞE Ο ΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΣΒΗΝΕ…

ΠΕΡΟΥ: ENA SUCCESS STORY ME ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΌΤΑΝ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ:

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ

“ΠΑΘΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΝΕ”!

Το Περού κατάφερε το ακατόρθωτο: να μετεξελιχθεί από μια χώρα – τραγωδία, σε ένα εξαιρετικό παράδειγμα μεταρρυθμιστικού success story. Επιτέθηκε στη βαθιά φτώχεια, δημιούργησε μια εύρωστη μεσαία τάξη, κατέρριψε την κατάσταση τρόμου και κοινωνικών αναταραχών, και μετέτρεψε τη χώρα σε μια αναπτυσσόμενη ζωντανή και φιλήσυχη κοινότητα, που τα τελευταία 12 χρόνια καταγράφει πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ανατρέχοντας στα διαφωτιστικά βιώματα και απόψεις τριών διακεκριμένων ηγετών που πρωτοστάτησαν στην μεταρρύθμιση της χώρας από τον οικονομικό, πολιτικό και ιδιωτικό τομέα του Περού, αυτή η σειρά διαλόγων αποτελεί ζωντανό παράδειγμα ότι χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από έντονη οικονομική κρίση μπορούν να αναστηθούν.

Η Έλενα Παναρίτη συντονίζει το ταξίδι πίσω στο χρόνο, αρχίζοντας από ένα χρεοκοπημένο Περού «Failed State» του 1990, σε ένα οικονομικά εύρωστο του 2014. Οι ομιλητές μας παρουσιάζουν την επιτυχημένη πορεία της χώρας από την φτώχεια στην ενδυνάμωση ενώ μας επιτρέπεται να αναθεωρήσουμε τα συστατικά της επιτυχίας των success stories.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

με σειρά εμφάνισης από αριστερά:

Roberto Abusada: Ανώτατος Οικονομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών του Περού 1993 – 1997.

Jaime Yoshiyama: πρώην Υπουργός Ιδιωτικοποιήσεων, Ενέργειας και Ορυχείων, Επικοινωνιών και Μεταφορών. CEO της KuRESA SA

Manuel F. Sotomayor: CEO και ιδρυτής Sotomayor SA ηγετικό στέλεχος στον επιχειρηματικό και βιομηχανικό χώρο.

 

IMG_0481-1

O Roberto Abusada υπήρξε Διευθυντής οικονομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών στο Περού μεταξύ του 1993 και του 1997. Από το 1980 έως το 1983 διετέλεσε ως Υφυπουργός Εμπορίου, Υφυπουργός Οικονομικών, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας του Περού. Το 1994 ίδρυσε το Ινστιτούτο Οικονομικών του Περού, IPE, στο οποίο είναι σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής. Ήταν επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Οικονομικού Προγράμματος στο Catholic University στη Λίμα και έχει διδάξει οικονομικά στο Catholic University και στο Universidad del Pacifico του Περού, όπως επίσης και στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις ΗΠΑ. Έχει διατελέσει ως σύμβουλος για την Παγκόσμια Τράπεζα και για άλλους διεθνείς οργανισμούς. Σήμερα είναι σύμβουλος και partner του GlobalSourcePartners για το Περού, όπως και μέλος διοικητικών συμβουλίων διαφόρων εταιρειών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

 

Ο Jaime Yoshiyama γεννήθηκε στο Περού και σπούδασε Βιομηχανικός Μηχανικός στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Μηχανικής της Λίμα, στο Περού. Έλαβε πτυχίο από το ESAN – το Graduate School of Business του Περού, καθώς και MBA από το Πανεπιστήμιο του Michigan και MPA από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, διετέλεσε ως Πρόεδρος της Electrolima – της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού. Διετέλεσε επίσης ως υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων, Υπουργός Προεδρίας, και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. Τέλος, ήταν πρόεδρος του Kοινοβουλίου του Περού. Είναι CEO της KuRESA SA.

 

Ο Μanuel F. Sotomayor είναι Πρόεδρος της Sotomayor Α.Ε. μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της αλιείας. Ήταν επίσης ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου του Περού στο ABAC (APEC Business Advisory Council) 1999 – 2001. Από το 1998 έως το 1999, διετέλεσε Πρόεδρος του CONFIEP (Confederación Nacional de instituciones Empresariales Privadas), της εθνικής συνομοσπονδίας επιχειρηματικών ενώσεων του Περού. Ήταν επίσης ο δεύτερος αντιπρόεδρος της CONFIER για 6 χρόνια. Διετέλεσε Πρόεδρος του SNP (Sociedad Nacional de Pesquería del Peru) 1989 – 1990. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος (1994 – 1997) μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ονομάζεται ‘Περού 2021’. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του FEO (Οργανισμός Εξαγωγέων Ιχθυάλευρων) το 1989. Υπήρξε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Productos Pesqueros Α.Ε. 1983 – 2000 και Αντιπρόεδρος του ΑΕΕ (Sociedad Nacional de Exportadores del Περού) τα έτη 1990, 1994-1995. Το 1992 εξελέγη “άνθρωπος Business of the Year» από το διεθνές περιοδικό “America Economía”. Ο κ. Sotomayor έχει αποφοιτήσει στα Οικονομικά από το Universidad del Pacífico το 1976. Επίσης, απέκτησε το 1977 ένα μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Notre Dame, Indiana, ΗΠΑ.

H Thought for Action – Σκέψη για Δράση καλεί καινοτόμους πρωταγωνιστές, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να περιγράψουν τον ‘κύκλο ζωής’ των ιδεών.

Facebook: skepsigiadrasi email: [email protected] website:www.thoughtforaction.org

SHARE