Ν. ΚΟΡΕΑ – ΝΑΥΑΓΙΟ: ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ – 300 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΝΕΚΡΟΙ – ΛΙΝΤΣΑΡΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

[upd]  Ο πλοίαρχος του πορθμείου το οποίο ναυάγησε στη Νότια Κορέα ανακρίνεται ως ύποπτος, όπως μετέδωσε σήμερα ένα νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο πλοίαρχος Λι Τζουν Σέοκ, 60 ετών, ανακρίνεται ως ύποπτος για το ναυάγιο και αντιμετωπίζει ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών, περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παραβίασης του νόμου περί των όρων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, όπως μετέδωσε το δίκτυο KBS.

Αρχικά ο πλοίαρχος ανακρινόταν από το λιμενικό σώμα ως αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΝΕΚΡΟΙ 
Εντείνονται σήμερα οι προσπάθειες των Νοτιοκορεατών διασωστών να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τους χώρους του, για τον εντοπισμό ατόμων που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο στα ανοικτά της Νότιας Κορέας.Το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την πρόσβασή τους στο πλοίο.Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι αγνοούμενοι είναι περίπου 300. Υπενθυμίζεται ότι στο φέρυ μποτ επέβαιναν 475 άτομα, εκ των οποίων τα 325 ήταν μαθητές. Η ακτοφυλακή έχει ανακοινώσει ότι έχουν διασωθεί 179 άνθρωποι, ενώ οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι έξι.Το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 τοπική ώρα της Τετάρτης. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά, αλλά αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι προσέκρουσε πιθανώς σε ύφαλο.

Οι επιβάτες που διασώθηκαν είπαν ότι το πλήρωμα είχε διατάξει να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους παρά την πρόσκρουση. «Περιμέναμε 30 έως 40 λεπτά», είπε μια μαθήτρια γυμνασίου. Ο καπετάνιος, ο οποίος είναι ένας από τους επιζώντες, κατάθεσε στο νοτιοκορεάτικο Λιμενικό Σώμα.

Οι μαθητές από ένα σχολείο νότια της Σεούλπήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν και Χαβάη της Νότιας Κορέας. [ΑΜΠΕ]

ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Οργισμένοι οι συγγενείς των αγνοουμένων από το ναυάγιο του επιβατηγού πλοίου στη Νότια Κορέα, επιτέθηκαν στον Πρωθυπουργό της χώρας, Chung Hong-won, όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε την…
αίθουσα γυμναστηρίου στην οποία φιλοξενούνται.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων προπηλάκισαν τον Πρωθυπουργό και του πέταξαν ένα μπουκαλάκι νερό.

ΦΩΤΟ-Επιτέθηκαν στον Πρωθυπουργό της Ν.Κορέας

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:
Τους τέσσερις έφθασαν οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το ναυάγιο του επιβατηγού – οχηματαγωγού στα ανοικτά της νότιας ακτής της Νότιας Κορέας, το οποίο μετέφερε συνολικά 459 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους μαθητές Λυκείου.Οι αγνοούμενοι είναι 292, παρά την πολύωρη προσπάθεια των συνεργείων διάσωσης από θάλασσας και αέρος.Οι τραυματίες φθάνουν τους 55.Οι αγνοούμενοι βρίσκονται είτε εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του πλοίου, το οποίο έχει βυθιστεί ή στα νερά του ωκεανού, γεγονός που δημιουργεί φόβους για δραστική αύξηση του αριθμού των θυμάτων και τη μεγαλύτερη τραγωδία σε θάλασσα της Νότιας Κορέας, μετά τους 292 νεκρούς από ναυάγιο το 1993.
Οι περισσότεροι από τους επιβάτες, 325 τον αριθμό, είναι μαθητές που συμμετείχαν σε τετραήμερη σχολική εκδρομή.Το σκάφος έστειλε σήμα κινδύνου κατά τις 9:00 τοπική ώρα, (03:00 ώρα Ελλάδος).

Το πλοίο είχε πορεία προς το νησί Ζεσού, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της χερσονήσου της Κορέας. Έστειλε σήμα κινδύνου πριν αρχίσει να παίρνει επικίνδυνη κλίση και ουσιαστικά λίγο αργότερα σχεδόν βυθίστηκε με το ένα τμήμα του μόνο να είναι πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στις προσπάθειες διάσωσης συμμετέχουν 18 ελικόπτερα και 34 πλοία, εμπορικά, πολεμικά και της ακτοφυλακής.

 

 

SHARE