Υπόθεση Καμμένου: Νέες αποκαλύψεις για τον μεσάζοντα και το τίμημα της συμφωνίας προαναγγέλει η ΝΔ

Το θέμα της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία και της εμπλοκής του υπουργού Αμύνης Πάνου Καμμένου, ανέδειξε στη σημερινή ενημέρωση η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη λέγοντας ότι τη Δευτέρα, ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά θεμάτων. Προανήγγειλε μάλιστα ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει στοιχεία που δείχνουν σχέση του μεσάζοντα Παπαδόπουλου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την κ.Σπυράκη,  θα κληθεί την Δευτέρα στην Βουλή να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

– Γιατί σε διακρατική συμφωνία Κυβέρνησης προς Κυβέρνηση, υπάρχει μεσάζων;
– Ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος; Και ποια είναι η σχέση του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο;
– Σε ποιες αγοραπωλησίες όπλων έχει εμπλακεί ο κ. Παπαδόπουλος;
– Η συμφωνία που έφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή μιλάει για 300.000 βλήματα. Οι Σαουδάραβες φαίνεται να ενδιαφέρονται μόνο για 100.000. Τι θα απογίνονταν τα 200.000 βλήματα που περισσεύουν;

«Θα επιμείνουμε στα πραγματικά περιστατικά. Κατά τον κ. Καμμένο η σύμβαση έχει υπογραφεί. Το αναφέρει μάλιστα ο ίδιος στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, στις 6 Νοεμβρίου μετά από ερώτηση βουλευτών μας. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εισπράξει ήδη 66 εκατ. ευρώ. Όλα τα άλλα είναι ερωτήματα χωρίς βάση. Τι ακριβώς έχει γίνει με τα 66 εκατ. ευρώ τα οποία θα έπρεπε να έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία και αυτήν την ώρα αυτό δεν έχει συμβεί;», αναρωτιέται η κ.Σπυράκη.

«Όλα είναι απολύτως γνωστά. Έχουν επικυρωθεί από το ΚΥΣΕΑ, αλλά εδώ διακρίνουμε μια όψιμη υποκρισία. Όλη αυτή η συζήτηση που έχει προκύψει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει ακριβώς μετά από τις συνεχείς αποκαλύψεις από την πλευρά του Τύπου σε σχέση με την περίφημη συμφωνία που έχει φέρει ο κ. Καμμένος στη Βουλή, και που προφανώς αφορούσε συμφωνία Κυβέρνηση προς Κυβέρνηση, χωρίς την παρουσία μεσαζόντων. Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό, εφόσον θα είναι παρόν στη Βουλή, να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα». δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Θα ήθελα να σημειώσετε, πρόσθεσε,  ότι θέτουν αυτό το θέμα μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων που φιλοξενήθηκαν στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και αφορούν σε αυτήν την περίφημη συμφωνία που κατά τον κ. Καμμένο υπάρχει, κατά ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, και κατά άλλους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπάρχει. «Εμείς, ερωτήματα θέτουμε και θέλουμε να απαντηθούν στη Βουλή. Τι απέγινε με τη συγκεκριμένη συμφωνία; Η Ελλάδα έπρεπε να είχε ήδη εισπράξει 66 εκατ. ευρώ, όμως τα χρήματα αυτά δεν έχουν έρθει στα δημόσια ταμεία».

Αναφερόμενη στα απόρρητα έγγραφα, είπε ότι δεν έχει υπάρξει ούτε μία διαρροή.
«Το ερώτημα,  για εμάς παραμένει στην ουσία του και είναι πολιτικό: Τι άραγε έχουν να κρύψουν σε μια διακρατική συμφωνία, την οποία έχει εγκρίνει η Βουλή χωρίς μεσάζοντες;» και πρόσθεσε.

«Σε ό,τι αφορά το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από τα απόρρητα έγγραφα, θα ήθελα να θυμίσω ότι ο κ. Κοτζιάς, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια, επέβαλε με δικό του νόμο προ έτους, όλες τις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών, άνω των 25.000 ευρώ, να αποστέλλονται στη Βουλή και οι βουλευτές να ενημερώνονται γι’ αυτές. Το ξαναλέω: να ενημερώνονται οι βουλευτές για δαπάνες απόρρητες του Υπουργείου Εξωτερικών άνω των 25.000 ευρώ. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, τι έχει να κρύψει η Κυβέρνηση και δεν θέλει να τις δουν οι βουλευτές;»

Στα Μ.Μ.Ε., είπε,  φιλοξενούνται μια σειρά αποκαλύψεων και αυτά παρά την επίδειξη αυταρχισμού που κάνει τα τελευταία 24ωρα η Κυβέρνηση. «Άλλωστε, όπως θα έχετε δει, η δημοσίευση απορρήτων εγγράφων είναι κάτι το οποίο δεν προέρχεται παρά μόνο καταρχήν από τον ίδιο τον κ. Καμμένο. Έχω εδώ – και έχει ίσως ένα ενδιαφέρον – την ανακοίνωση που έκανε ο κ. Καμμένος μέσω του Υπουργείου για τη διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Εκεί, στην παράγραφο 14 της συμφωνίας, απαγορεύεται στους εμπλεκόμενους να δώσουν τη συμφωνία δημόσια. Όμως, αυτή η συμφωνία δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον κ. Καμμένο. Προφανώς, τότε, δεν είχε συνεννοηθεί με τον κ. Κοτζιά. Ενδεχομένως, έχει την ευκαιρία να συνεννοηθεί τώρα, μετά και τις ανακοινώσεις που έκανε ο κ. Κοτζιάς».

SHARE