Νέα παρέμβαση Λαφαζάνη: Όχι στον έντιμο συμβιβασμό! “Συμφωνία αποδεκτή από το κόμμα”

 

Νέα σκληρή επίθεση Λαφαζάνη στον “έντιμο συμβιβασμό” και στη συμφωνία με τους εταίρους.

Μία «άτακτη υποχώρηση» ή μία «ταπεινωτική υποταγή» θα σήμαινε ταφόπετρα δεκαετιών για την Αριστερά και «”τελική λύση” καταστροφής για τον τόπο». Για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης «παραμένουν αξεθώριαστες», δηλώνει ο υπουργός στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

«Η συμφωνία με τους εταίρους ή θα έχει αυτή τη συμβατότητα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ή δεν θα υπάρξει».
Ακόμη, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει πως «μια συμφωνία με τους θεσμούς δεν μπορεί να διχάζει και να προκαλεί τριγμούς και κλυδωνισμούς.
Αντίθετα, για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να τυγχάνει ευρείας συναίνεσης μέσα στο κόμμα και αποδοχής και στήριξης από τον κόσμο της Αριστεράς.

Ο κ.Λαφαζάνης επισημαίνει  πως η έννοια του «έντιμου συμβιβασμού» είναι αόριστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάστιχο για να καλύψουν τα πάντα.

«Η  ουσία είναι μια: οι λεγόμενοι εταίροι επιδιώκουν μια συμφωνία σκληρής νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης στον αντίποδα των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης.
Μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να εξωραϊστεί απλώς με την προσωρινή αποφυγή κάποιων από τα πιο ακραία και άγρια αντικοινωνικά μέτρα που θέλουν να της επιβάλλουν».

SHARE