ΝΤΑΒΟΣ: Ξεκινά το 43ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Σε υποτονικό κλίμα αλλά με την ελπίδα να φανούν τα πρώτα σημάδια μιας παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης αρχίζει σήμερα στο Νταβός της ανατολικής Ελβετίας το 43ο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), το οποίο αποτελεί το…
μεγάλο ετήσιο ραντεβού της πολιτικής και οικονομικής ελίτ του πλανήτη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, 50 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συναντήσουν εκατοντάδες διευθύνοντες συμβούλους, οικονομολόγους, ειδικούς και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Το 2013 σηματοδοτείται κυρίως από την επαναφορά στην ηρεμία, ένα χρόνο μετά τις αναταράξεις στην ευρωζώνη που έδειχνε τότε ότι ήταν στα όρια της διάσπασης.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χθες στο Νταβός, οι διευθύνοντες σύμβουλοι είναι λιγότερο απαισιόδοξοι όσον αφορά στις προβλέψεις τους για την παγκόσμια οικονομία το 2013 σε σχέση με το 2012, ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί.

Κατά την επίσημη έναρξη του συνεδρίου χθες το βράδυ ο ιδρυτής του WEF Κλάους Σβαμπ κάλεσε όσους συμμετέχουν στο συνέδριο του 2013 να γυρίσουν τη σελίδα της κρίσης στην ευρωζώνη και να δημιουργήσουν ένα όραμα.

«Εκφράζω την ελπίδα να φύγετε από αυτό το συνέδριο με ένα όραμα που να ξεπερνά την απλή διαχείριση της κρίσης, ένα όραμα που να είναι πολύ πιο δυναμικό και όχι μόνο η καταπολέμηση της κρίσης», δήλωσε.

Αρκετοί πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν αυτή την εβδομάδα στο Νταβός απαντώντας στην προτροπή του Σβαμπ.

Πηγές: ΑΜΠΕ

SHARE