ΝΙΚΑΣ: Διαφημίζει ποιότητα παρουσία υπουργού και …μας ταΐζει αλογίσιο παριζάκι!

Ο ΕΦΕΤ, έπειτα από έλεγχο βάσει καταγγελίας, προέβη σε δειγματοληψία βραστής πάριζας με την εμπορική ονομασία «Πάριζα ΝΙΚΑΣ για τοστ βραστή από φρέσκο χοιρινό κρέας».Το δείγμα, ήταν από συσκευασία βάρους 3,45 kg (μπαστούνι), έφερε ημερομηνία λήξης 21.6.2013, παρασκευάζεται / συσκευάζεται από την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, 22ο χλμ. Αθηνών-Λαμίας, Άγιο Στέφανο. Στο εν λόγω προϊόν, βάσει Εργαστηριακής Ανάλυσης, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (στο σύνολο του DNA < 1% και > 0.1%).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και οι έλεγχοι συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την προστασία του καταναλωτή.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Την ίδια ώρα και ενώ  η διοίκηση του Νίκα είχε ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές για το θέμα έδινε… φιέστα παρουσιάζοντας το νέο μηχάνημα ανίχνευσης του DNA.Στην παρουσίαση παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χ Σταϊκούρας ο οποίος,  προφανώς εν αγνοία του, στήριξε τη διοίκηση της εταιρίας, αγνοώντας  τα αποτελέσματα του ΕΦΕΤ.

Στο δελτίο Τύπου της εταιρίας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

«Ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας προς τα στελέχη και τους εργαζόμενους της ΝΙΚΑΣ επισήμανε ότι «η πολιτεία στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες των εταιρειών που διασφαλίζουν στους πολίτες, καταναλωτές της χώρας, ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα διατηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας».

ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΜΜΕΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ;

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρούμε σε ορισμένα ΜΕΓΑΛΑ sites, πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τον ΝΙΚΑ, την ποιότητα και τις προοπτικές του. Τα δημοσιεύματα αυτά, για όσους γνωρίζουν, δεν είναι προιόντα δημοσιογραφικού ρεπορτάζ. Είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ και μπαίνουν αντί για banner…

Και για να αποδείξουμε ότι … δεν τρώμε κουτόχορτο, παραθέτουμε ένα δημοσίευμα από αυτά και μάλιστα…τσάμπα!

 

“H πρωτοπόρος εταιρία αλλαντικών NIKAS, επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε νέους τομείς με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων της και την απόλυτη κάλυψη των καταναλωτικών αναγκών. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ενεργούς δραστηριότητας της εταιρίας NIKAS, αποτελεί η συνεργασία της με την καινοτόμο Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Μια ξεχωριστή συνεργασία η οποία επισφραγίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη δημιουργία της πρώτης αλλά και μοναδικής ελληνικής Καπνιστής Γαλοπούλας από γαλοπούλες τηςΑμερικανικής Γεωργικής Σχολής!

 Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, είναι γνωστή εδώ και εκατόν εννέα χρόνια για την προσφορά της στο γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα αλλά και για την τεχνογνωσία της στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και των επιστημών ζωής. Όλα αυτά αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα της Νέας Καπνιστής Γαλοπούλας ΝΙΚΑS από γαλοπούλες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

 Η ποιότητα των προϊόντων που δημιουργούνται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή εξασφαλίζεται από το μοναδικό τρόπο φυσικής εκτροφής των ζώων αλλά και τα μοναδικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή τους. Οι άνθρωποι και οι μαθητές της Σχολής δημιουργούν με αγάπη, φροντίδα και σεβασμό προς τη φύση εκλεκτά προϊόντα, ακολουθώντας αυστηρά κάθε στάδιο ποιοτικού ελέγχου στην εκτροφή της γαλοπούλας.

 Συγκεκριμένα:

Φροντίζουν η διατροφή της γαλοπούλας να γίνεται με τα πιο αγνά και φυσικά υλικά όπως:

• Λιναρόσπορος ο οποίος είναι ευεργετικός λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

• Αραβόσιτος που καλλιεργείται σύμφωνα με τους κανόνες της ορθής γεωργικής πρακτικής στους αγρούς της Σχολής

• Θυμάρι και ρίγανη που προσδίδουν υψηλή διατροφική αξία στη διατροφή της γαλοπούλας και εμπεριέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Εφαρμόζουν συστήματα ολοκληρωμένης διασφάλισης «φάρμας» για την ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος, για την ευζωία του ζωικού κεφαλαίου και για την ασφάλεια των παραγόμενων ζωικών προϊόντων.

Ακολουθούν πλήρη ιχνηλασιμότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Εφαρμόζουν πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης ποιότητας (ISO 9001:2008) και διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων (ISO 22000:2005).

Οι γαλοπούλες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής επιλέγονται από την εταιρία NIKAS για τη δημιουργία της πρώτης αλλά και μοναδικής ελληνικής Καπνιστής Γαλοπούλας ΝΙΚΑS από γαλοπούλες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ενός προϊόντος υψηλής διατροφικής αξίας με εύγεστο και μαλακό κρέας που απευθύνεται στους καταναλωτές που θέλουν καθημερινά στο τραπέζι τους ανώτερη ποιότητα και μοναδική γεύση”.

 

 

 

 

SHARE