ΝΙΓΗΡΙΑ: Η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής – Οι αριθμοί ευημερούν, 100 εκατ. άνθρωποι ζουν με 1 δολάριο την ημέρα

Στην κορυφή της λίστας των χωρών της Αφρικής με τη μεγαλύτερη οικονομία βρίσκεται πλέον η Νιγηρία η οποία ξεπέρασε τη Νότια Αφρική, σύφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Κυριακή το γραφείο στατιστικής.

Με πληθυσμό 170 εκατομμυρίων κατοίκων και πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου η Νιγηρία κατάφερε μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια να διπλάσιασει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της καθώς από τα 334 δισ. δολάρια του 2009, έφτασε το 2013 στα 510 δισ. δολαρία.

Σε επίπεδο 12μηνου η αύξηση ήταν της τάξης των 57 δισ. δολαρίων, καθώς το 2012 το ΑΕΠ της χώρας ανερχόταν στα 453,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ΝΙΓΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Νιγηρία: Το 60,9% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες απόλυτης ένδειαςΗ σημαντική οικονομική ανάπτυξη στη Νιγηρία, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη φτώχεια στη χώρα και σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής το ποσοστό απόλυτης ένδειας έφτασε το 60,9 του πληθυσμού το 2010 .

Το ποσοστό απόλυτης ένδειας υπολογίζεται σύμφωνα με τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να αποκτήσουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα σε τρόφιμα, ρούχα ή κατάλυμα.

Περίπου εκατό εκατομμύρια άνθρωποι στη Νιγηρία ζούσαν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα το 2010.

SHARE