ΝΕΟ ΕΣΠΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Στα 4 δισ. ευρώ φτάνει ο λογαριασμός για χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε 9 τομείς της οικονομίας που παρουσιάζονται σήμερα σε ημερίδα για το νέο ΕΣΠΑ όπως ανέφερε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζιδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι το νέο ΕΣΠΑ επικεντρώνεται στην εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. «Θα αποτελέσει το νέο ξεκίνημα γα την ελληνική οικονομία με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία («ΕΠΑνΕΚ-κίνηση») να αποτελεί κομβικό σημείο αυτής της στόχευσης» ανέφερε. Επισήμανε ότι σε αυτό θα καταλήξει το 25% των συνολικών κονδυλίων (4 δισ. ευρώ έως το 2020).

Ανέφερε ότι πλέον η έμφαση θα δοθεί σε δράσεις στοχευμένες. Κατέγραψε του 9 τομείς παρέμβασης που αναλύονται σε ειδικές ομάδες εργασίας στο πλαίσιο του συνεδρίου: τουρισμός, ο αγροδιατροφικός τομέας, logistics, περιβαλλοντική βιομηχανία, υγεία συνολικά, παραγωγή εξοικονόμηση ενέργειας, τεχνολογίες πληροφορίες και τεχνολογιών, Υλικά κατασκευές και οι δημιουργικές βιομηχανίες.

Τα προγράμματα θα σταλούν στις Βρυξέλλες όπως είπε μέχρι τις 28 Απριλίου. Στις 22 Απριλίου θα γίνει ηλεκτρονική διαβούλευση.

 

SHARE