ΚΟΝΤΡΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΠ’ΤΟ …ΠΟΥΘΕΝΑ – ΑΙΤΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, σχετικά με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για τη συνταγματική αναθεώρηση, δήλωσε:

«Οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Χώρα, αποτελούν μια πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας και συνέχεια της προεκλογικής δέσμευσης του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά.

Οι προτάσεις αυτές θα τεθούν στην κρίση των πολιτών και των κομμάτων προκειμένου να ξεκινήσει η ουσιαστική φάση της διαδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο δημοκρατικός, δηλαδή, διάλογος και επί της διαδικασίας και επί του περιεχομένου.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της Νέας Δημοκρατίας, την οποία δεν εξαρτά από προηγούμενη έγκριση κανενός.

Είναι σημαντικό ο σεβασμός που δείχνει η Νέα Δημοκρατία στις κομματικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ να επιδεικνύεται και αντίστροφα».

Το ΠΑΣΟΚ αρχικά σχολίασε πως στην παρούσα συγκυρία δεν υπάρχει πλάισιο στοιχειώδους συναίνεσης για συνταγματικές αλλαγές και πως τέτοια θέματα δεν προσφέρονται «για φευγαλέες προεκλογικές εντυπώσεις χωρίς βάθος, συνέχεια και το βασικό τουλάχιστον πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής και θεσμικής συναίνεσης».

Σε σχετική του ανακοίνωση τόνισε ακόμη ότι επί του παρόντος κάθε σχετική συζήτηση «είναι ανούσια ή ακόμη και θεσμικά παρακινδυνευμένη».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ

Μετά το σχόλιο της Συγγρού το ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε πως η προηγούμενη ανακοίνωσή του «δεν αφορούσε τις τυχόν πρωτοβουλίες της Ν.Δ. σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά δημοσιεύματα -πανομοιότυπα-  περί δήθεν προηγούμενης συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ στο επίπεδο μάλιστα των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου».

Επίσης, στο συγκυβερνών κόμμα υπογράμμισε πως έθεσε «το ουσιώδες πολιτικό και θεσμικό ζήτημα της αναγκαίας ευρύτερης συναίνεσης, χωρίς την οποία δεν μπορεί να αποκτήσει πραγματική προοπτική οποιαδήποτε αναθεωρητική πρωτοβουλία».

 

 

SHARE