“ΝΔ, ΠΑΣΟΚ η αποθέωση της επικίνδυνης ανευθυνότητας” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «αποθέωση της επικίνδυνης ανευθυνότητας από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιλαμβάνονται το πόσο ευαίσθητο είναι το μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη», κάνει λόγο η Κουμουνδούρου.

«Η δική μας στάση είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες», σημειώνει μεταξύ άλλων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες 2 ημέρες βλέπουμε την αποθέωση της επικίνδυνης ανευθυνότητας από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιλαμβάνονται το πόσο κρίσιμο και ευαίσθητο είναι το μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη.

Με τη διχαστική τους τάση τα δύο κόμματα ρίχνουν νερό στο μύλο ακροδεξιών εθνικιστικών επιδιώξεων, υπονομεύοντας έτσι την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, καθώς και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου, όπως εκδηλώνονται και με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές.

Οι τελευταίοι που μπορούν να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εκπρόσωποι της εθελόδουλης κυβέρνησης των δανειστών, εκείνοι που έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι και να μην λογαριάζουν τους Έλληνες πολίτες και τα συμφέροντα της χώρας.

Για μια ακόμη φορά, συγκεκριμένα ΜΜΕ αναδεικνύονται ως άξιοι συμπαραστάτες των κυβερνητικών κομμάτων σε αυτήν την επίθεσή ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δική μας στάση είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι μια στάση ευθύνης που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής, και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων».

Ε. Βενιζέλος: Οι Μουσουλμάνοι είναι Έλληνες πολίτες απόλυτα ισότιμοι

«H Ελλάδα αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σύμφωνα με το Σύνταγμα, τη Συνθήκη της Λωζάννης, το διεθνές δίκαιο και τα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά στάνταρτς».

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει την υπόθεση αποπομπής από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Ρομά ακτιβίστριας από τη Θράκη Σεμπιχά Σουλεϊμάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε από κοινού με την υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να τονίζεται ότι οι Μουσουλμάνοι είναι ΄Ελληνες πολίτες απόλυτα ισότιμοι, που απολαμβάνουν πλήρως όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Η διαχείριση αυτών των θεμάτων από τα πολιτικά κόμματα πρέπει να γίνονται όχι μικροκομματικά, αλλά δημοκρατικά και εθνικώς υπεύθυνα. Για τους χειρισμούς χρειάζεται γνώση, ωριμότητα και συνείδηση, επισήμανε ο κ. Βενιζέλος. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

SHARE