ΝΔ: Προχωράει με Ευ. Μεϊμαράκη – Νέος αρχηγός στο συνέδριο την άνοιξη του 2016

meimarakis2

Με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη θα πορευθεί η Νέας Δημοκρατίας, μέχρι την εκλογή του νέου Προέδρου του κόμματος με χρονικό ορίζοντα μέχρι την άνοιξη του 2016, απόφαση στην οποία κατέληξε ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ.

Μάλιστα αποφασίστηκε να τηρηθεί η καταστατική διαδικασία που προβλέπει εκλογή από την κοινωνία, όπως είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2009. Σύμφωνα με το καταστατικό δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος ακόμα και λίγο πριν από τη σχετική διαδικασία. Αύριο θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος για να επικυρώσει την σχετική απόφαση.

Πηγές της ΝΔ επεσήμαιναν πως «ιστορικά η ΝΔ υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτή την ώρα το βασικό είναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πρόκειται για εθνικό στόχο που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και όλο τον ελληνικό λαό. Στο πλαίσιο αυτό ομόφωνα το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αποφάσισαν να εισηγηθούν την πραγματοποίηση εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ μέχρι την άνοιξη του 2016 σύμφωνα με το καταστατικό συνεκτιμώντας την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις και η τελική εθνική συνδιάσκεψη στο προσεχές διάστημα».

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συνεδριάζει από τις  16:00 η Εκτελεστική Γραμματεία από κοινού με το διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, υπό την προεδρία του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα κεντρικά κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ χθες 60 βουλευτές της ΝΔ σε σύνολο 76 που αριθμεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, έβαλαν την υπογραφή τους σε κοινό κείμενο με το οποίο ζητούν να μετατεθεί για αργότερα η εκλογή νέου αρχηγού. Η πρωτοβουλία ήλθε σαν απάντηση σε πληροφορίες, ότι ο κ. Μεϊμαράκης σκεπτόταν να επιταχύνει τις διαδικασίες ανάδειξης νέου Προέδρου του κόμματος και να ορίσει ως ημερομηνία την 30η Αυγούστου.

Υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής αρχηγού στη ΝΔ έχουν ταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου  οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης. Ο κ. Μειμαράκης επιθυμεί την “νομιμοποίησή του” από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος,ώστε να κλείσει το θέμα της ηγεσίας μέχρι τη σύγκληση του επόμενου τακτικού Συνεδρίου την Άνοιξη του 2016. Όπως δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ,το “μεταβατικός” αναφέρεται μόνο στον χρόνο παραμονής του στην ηγεσία της ΝΔ καθώς κατά τα λοιπά ασκεί όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το καταστατικό του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό έχει σημασία η αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Πάντως την τυπική αρμοδιότητα για το θέμα των διαδικασιών εκλογής αρχηγού, έχει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ.

Στο κείμενο για την συλλογή υπογραφών επισημαίνεται η ανάγκη για εκκαθάριση του μητρώου των μελών του κόμματος, προτού να στηθούν κάλπες για την εκλογή αρχηγού, όποια διαδικασία και αν επιλεγεί, κάτι που επίσης είχε επισημάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ στην συνέντευξή του.
Το κείμενο υπέγραψαν οι Απόστολος Βεσυρόπουλος, Μάνος Κόνσολας,  Γιώργος Κουμουτσάκος, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Δένδιας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μαρία Αντωνίου, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Μπούρας, Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Τσιάρας, Θεόδωρος Καράογλου, Λευτέρης Αυγενάκης, Νότης Μηταράκης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Γκιουλέκας, Στέφανος Γκίκας, Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Βαγιωνάς, Αλέξανδρος Κοντός, Ευάγγελος Μπασιάκος, Κώστας Κουκοδήμος, Σίμος Κεδίκογλου, Γιώργος Κασαπίδης, Στέργιος Γιαννάκης, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Κατσαφάδος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Γιώργος Γεωργαντάς, Θανάσης Δαβάκης, Βασίλης Γιόγιακας, Σάββας Αναστασιάδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Τάσος Δημοσχάκης, Γιώργος Καρασμάνης, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Τασούλας, Μάξιμος Χαρακοπουλος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κώστας Βλάσσης, Νίκη Κεραμέως, Γιάννης Ανδριανός, Χρήστος Σταϊκούρας, κ.ά. Δεν υπέγραψαν, για διαφορετικούς όμως λόγους οι κ.κ. Χρίστος Δήμας, Δημήτρης Κυριαζίδης και Ιωάννης Αντωνιάδης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Γιώργος Βλάχος όπως και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο κ. Δημήτρη Σταμάτη, οι ποίοι δήλωσαν ότι συμφωνούν μεν αλλά θα εκφράσουν την άποψή τους στην Πολιτική Επιτροπή. Δεν υπέγραψε επίσης η κα Ντόρα Μπακογιάννη οποία όμως έλεγε ότι δεν διαφωνεί με τη χρονική μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας καθώς επίσης και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

SHARE