ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Παρέμβαση Σαμαρά για τη διάσωση 1.000 θέσεων εργασίας

Πρωτοβουλία για τη διάσωση 1.000 θέσεων εργασίας στα ναυπηγεία Ελευσίνας έλαβε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθούν προσπάθειες από όλους ώστε τα ναυπηγεία να γίνουν η ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας.

Παράλληλα ευχαρίστησαν θερμά τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία που πήρε και έδωσε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα ώστε να σωθούν 1.000 θέσεις εργασίας στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Ελευσίνας.

Ο γραμματέας της κυβέρνησης ευχήθηκε, για συμβολικούς λόγους όπως είπε χαρακτηριστικά, να παραδώσουν την πρώτη πυραυλάκατο μια μέρα έστω νωρίτερα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, Θανάσης Δανούσης, διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να παραδώσουν την πυραυλάκατο νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς, εμείς οι 1.000 περίπου οικογένειες των εργαζομένων για την πρωτοβουλία και την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, να λύσουν το γόρδιο δεσμό με τα ναυπηγεία Ελευσίνας», σημείωσε ο κ. Δανούσης και πρόσθεσε: «Μια μονάδα εξαθλιωμένη, μετά από δύο χρόνια παίρνει μπροστά και μπορεί να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας. Εξαρτάται και από εμάς τους εργαζόμενους να στηρίξουμε τα ναυπηγεία αλλά καλούμε και τους Έλληνες εφοπλιστές να τα στηρίξουν».

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ

Τροπολογία με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία των ναυπηγείων Ελευσίνας και την επαναφορά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά – τα οποία επί σχεδόν ένα χρόνο υπολειτουργούν- σε πλήρη λειτουργία κατατέθηκε…
στη Βουλή από βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ. Με την τροπολογία προβλέπεται παρέμβαση του Σώματος Ορκωτών Λογιστών και σύνταξη έκθεσης, με την οποία, εφόσον τεκμηριώνεται αντιστοιχία μεταξύ των μέχρι τώρα πληρωμών από το Πολεμικό Ναυτικό και του ναυπηγικού έργου που έχει πραγματοποιηθεί, δικαιολογείται η συνέχιση της χρηματοδότησης των ναυπηγείων και την αποπεράτωση των σε εξέλιξη παραγγελιών του Πολεμικού Ναυτικού.

SHARE